طرز تهیه ترشی چغاله بادام

به گزارش آقای ابوالفضلی، اگر طعم چغاله بادام را دوست دارید، ترشی این میوه بهاری را هم حتماً امتحان کنید. در طرز تهیه ترشی چغاله بادام ، ابتدا چغاله بادام ها را خوب شسته و خشک کنید. سپس مخلوط آب، سرکه، نمک و زردچوبه را در ظرفی مناسب بجوشانید. در نهایت، چغاله بادام ها را همراه با سیر، فلفل و سبزیجات معطر داخل شیشه ترشی بریزید و مخلوط سرکه را به آن اضافه کنید. البته می توانید این ترشی را به صورت ساده و با نمک و سرکه نیز درست کنید یا اینکه از چاشنی رب انار یاری بگیرید که طعم بسیار خاص و متفاوتی به این ترشی می دهد.

طرز تهیه ترشی چغاله بادام

در ادامه، جدول مشخصات غذایی ترشی چغاله بادام را با هم می بینیم:

ترشی چغاله بادام

تعداد نفراتچند شیشه میانه ترشی
زمان آماده سازیبیش از 8 ساعت با احتساب زمان خشک شدن چغاله ها
مقدار سختیمیانه

طرز تهیه ترشی چغاله بادام خانگی

چغاله بادام از میوه های نوبرانه بهار است و استفاده از آن به صورت تازه، عمر کوتاهی دارد. بنابراین درست کردن ترشی چغاله بادام یک راه خوب و هوشمندانه برای استفاده بیشتر از این میوه خوش طعم و مفید است. اگر اواخر بهار دست به کار درست کردن این ترشی شوید، می توانید به عنوان یک ترشی تابستانی دلچسب و مفید روی آن حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه ترشی چغاله بادام با سرکه را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه ترشی چغاله بادام خانگی

مواد اولیه برای تهیه این ترشی دلچسب به صورت زیر است:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
چغاله بادام500 گرم
سرکه1 لیوان
آب2 لیوان
سیر3 حبه
فلفل هالوپینو یا فلفل کاین2 تا 3 عدد
زردچوبهنصف قاشق چایخوری
نمکبه مقدار لازم
نعنا، گشنیز و ترخونبه مقدار دلخواه

مراحل تهیه ترشی چغاله بادام خانگی

برای تهیه این ترشی دلچسب، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا چغاله بادام ها را به دقت تمیز نموده و شاخ و برگ آن ها را جدا کنید. سپس آن ها را چند دقیقه در مقداری محلول آب و نمک بخیسانید.
  • مرحله دوم: در ادامه، چغاله ها را آبکش نموده و دستتان را روی آن ها بکشید تا پرزهای چغاله ها تا حد امکان از بین برود. حالا چغاله ها را روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
  • مرحله سوم: در قابلمه ای مناسب، آب، سرکه و نمک را مخلوط نموده و ظرف را روی حرارت بگذارید تا مخلوط به جوش آید. سپس مقداری زردچوبه هم اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: بعد از چند قل زدن، شعله گاز را خاموش نموده و قابلمه را کنار بگذارید تا قدری از حرارت بیفتد.
  • مرحله پنجم: حالا چغاله بادام ها را همراه با حبه های سیر و فلفل داخل ظرف های شیشه ای ترشی بریزید. دقت کنید که ظرف ها حتماً خشک و تمیز باشند.
  • مرحله ششم: سبزیجات معطر را هم اضافه نموده و شیشه ها را با مخلوط سرکه پر کنید. سرکه باید حتماً روی چغاله ها و بقیه مواد ترشی را بپوشاند.
  • مرحله هفتم: در نهایت، درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را به مدت 2 هفته در جایی خنک و تاریک قرار دهید تا برسد.

طرز تهیه ترشی چغاله بادام ساده

برای تهیه این ترشی به ساده ترین شکل ممکن، به ازای 500 گرم چغاله بادام، مقداری سرکه و نمک آماده نموده و دست به کار شوید:

  • مرحله اول: ابتدا شبیه دستورالعمل قبلی چغاله ها را بشویید و پهن کنید تا خشک شوند.
  • مرحله دوم: حالا نمک و سرکه را با هم مخلوط نموده و کاملاً هم بزنید تا نمک کاملاً در سرکه حل گردد.
  • مرحله سوم: چغاله ها را داخل شیشه ای تمیز و خشک ریخته و محلول سرکه را به آن بیفزایید. سپس درب ظرف را محکم ببندید و آن را به مدت 2 هفته در جایی تاریک و خنک قرار دهید تا ترشی برسد.

طرز تهیه ترشی چغاله بادام با رب انار

استفاده از چاشنی رب انار، خواص ترشی چغاله بادام را بیشتر می نماید. این ترشی یک ترکیب عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سم زدایی از آن است و به این ترتیب آماده می گردد:

  • مرحله اول: ابتدا چغاله بادام ها را مثل دستورهای قبل بشویید و خشک کنید.
  • مرحله دوم: سپس آن ها را در ظرف مناسبی ریخته و مقداری نمک و فلفل به چغاله ها بیفزایید.
  • مرحله سوم: حالا رب انار را اضافه کنید. مقدار رب انار باید طوری باشد که چغاله بادام ها کاملاً داخل آن غوطه ور شوند. البته می توانید رب انار را با مقداری سرکه کمی رقیق تر کنید.
  • مرحله چهارم: در صورت تمایل مقداری سیر و سبزیجات خشک هم به ترشی اضافه کنید. سپس آن را داخل یک ظرف شیشه ای درب دار بریزید و به مدت 10 روز در جایی خشک و خنک قرار دهید تا آماده گردد.

فوت و فن های تهیه ترشی چغاله بادام

اگر می خواهید یک ترشی چغاله بادام خوش طعم و جا افتاده داشته باشید، به نکات زیر دقت کنید:

  • چغاله بادام بافت سفتی دارد و بهتر است در طرز تهیه ترشی آن از چغاله های ریز و یکدست بهره ببرید. هرچقدر چغاله درشت تر باشد، سفت تر است و نفوذ سرکه به بافت آن هم زمان بیشتری خواهد برد.
  • در صورت استفاده از چغاله های درشت، آن ها را خرد کنید.
  • اگر قصد استفاده از چغاله های درشت را دارید و نمی خواهید آن ها را خرد کنید، چغاله های درسته را کمی در مخلوط سرکه و آب بجوشانید.
  • از جوشاندن بیش از مقدار چغاله ها خودداری کنید، زیرا این کار بافت چغاله را موقع رسیدن ترشی، له می نماید و ظاهر خوشایندی به ترشی نمی دهد.
  • یک راه دیگر برای ترد شدن بافت چغاله های درشت، خواباندن آن ها در محلول آب آهک است. برای این منظور، 1 قاشق غذاخوری آهک را در یک لیتر آب حل نموده و ظرف را کنار بگذارید تا آهک ته نشین گردد. سپس، آب روی آهک را جمع نموده و چغاله های شسته و تمیز را به مدت 24 ساعت داخل آن قرار دهید. در نهایت، چند بار چغاله ها را به دقت آبکشی کنید تا آماده ترشی انداختن شوند.
  • شما می توانید بنا بر ذائقه خود، مقدار سرکه و آب را تنظیم نموده یا نمک کمتری بریزید. اما دقت کنید که مقدار نمک خیلی کم نگردد، زیرا نمک به ترد شدن چغاله ها یاری می نماید.
  • برای حفظ رنگ ترشی چغاله بادام، چغاله بادام ها را به مدت 24 ساعت داخل محلول آب و نمک و کات کبود بخیسانید. سپس آن ها را آبکش نموده و پس از خشک شدن، برای ترشی بهره ببرید. به ازای 1 لیتر آب، 5 قاشق نمک و یک عدس کات کبود ضروری است.

اصول نگهداری ترشی چغاله بادام

برای ماندگاری بیشتر و حفظ کیفیت ترشی، حتماً پس از باز کردن درب ظرف، آن را به یخچال منتقل کنید. به علاوه، مخلوط آب و سرکه را در حالت گرم روی چغاله بادام ها بریزید تا هم ترشی زودتر برسد و هم این که کپک نزند.

نکات کپک نزدن ترشی چغاله بادام

برای جلوگیری از کپک زدن ترشی چغاله بادام، این نکات را به خاطر بسپارید:

  • از خشک بودن چغاله ها اطمینان حاصل کنید. برای این کار به مدت 1 شب تا صبح چغاله ها را روی پارچه ای تمیز و نخی پهن کنید تا هیچ گونه رطوبتی روی آن ها باقی نماند.
  • مثل همواره، از محکم بودن درب ترشی هم مطمئن شوید و در صورت لزوم برای جلوگیری از نفوذ هوا، از یک حائل پلاستیکی بین درب شیشه و دهانه ظرف یاری بگیرید.
  • استفاده از نمک بیشتر ضمن حفظ شکل ظاهری چغاله ها، مانع از کپک زدن ترشی می گردد.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه ترشی چغاله بادام

شما می توانید به جای سرکه سفید از سرکه قرمز یا ترکیب هر دو بهره ببرید. به علاوه، استفاده از موسیر در کنار حبه های سیر هم مانعی ندارد و اتفاقاً ترشی شما را خوش طعم تر می نماید. بعلاوه در صورت عدم دسترسی به سبزیجات تازه می توانید از سبزیجات خشک نیز بهره ببرید.

خواص چغاله بادام

اگر قصد لاغری دارید، روی خواص چغاله بادام حساب کنید. این میوه های کوچک حاوی چربی های سالم هستند و به دفع چربی های زائد و مضر بدن یاری می نمایند. در نتیجه، مصرف چغاله بادام جلوی بیماری های قلبی - عروقی را نیز می گیرد. بعلاوه این میوه اثر خوبی در بهبود کارایی سیستم گوارش، درمان مسائل پوستی و تنظیم PH بدن دارد و به رشد بهتر موها یاری می نماید.

ترشی چغاله بادام، یک چاشنی خوشمزه و بی نظیر

طرز تهیه ترشی چغاله بادام را برای شما گفتیم و نکات تهیه و نگهداری آن را بیان کردیم. پیشنهاد می کنیم این ترشی را تهیه نموده و از طعم مجذوب کننده آن لذت ببرید. البته، اگر چغاله در منزل ندارید، نگران نباشید و تهیه آن را به آقای ابوالفضلی بسپارید. سفارش آنلاین میوه از آقای ابوالفضلی به شما یاری می نماید تا با چند کلیک، میوه موردنظر خود را تهیه نموده و آن را درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

برترین روش شستن چغاله بادام و گرفتن پرز آن چگونه است؟

بهتر است چغاله بادام ها را چند دقیقه ای در محلول آب و نمک بخیسانید و سپس ضمن آبکش کردن، با دست پرز روی چغاله ها را بگیرید.

نسبت استفاده از آب و سرکه در طرز تهیه ترشی چغاله چقدر است؟

این موضوع کاملاً ذائقه ای است، اما اگر بخواهید طبق استاندارد پیش بروید، نسبت سرکه به آب باید 2 به 1 باشد. بدیهی است که اگر بخواهید طعم ترشی شما به شور نزدیک تر باشد، باید نسبت آب را بیشتر و مقدار سرکه را کمتر کنید.

برای تهیه ترشی چغاله بادام از چه سرکه ای استفاده کنیم؟

استفاده از هر نوع سرکه ای اعم از سرکه سفید یا قرمز در تهیه این ترشی بلامانع است و حتی می توانید از ترکیب سرکه سفید و قرمز با هم بهره ببرید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه ترشی چغاله بادام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی چغاله بادام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید