طرز تهیه سوپ جو پرک ساده و خوشمزه

به گزارش آقای ابوالفضلی، سوپ جو از جمله انواع سوپ ایرانی است که در بیشتر مهمانی ها و دورهمی ها حضور فعالی دارد. این سوپ با ترکیب های مختلفی درست می شود و طعم های متفاوت و البته خوشمزه ای به خود می گیرد. از انواع طرز تهیه سوپ جو می توان به سوپ جو سفید، سوپ جو با مرغ، سوپ جو با زرشک، سوپ ورمیشل و جو، سوپ جو با سبزیجات، سوپ جو و کدو حلوایی و… اشاره کرد. در این مطلب مجموعه کاملی از روش های مختلف طرز تهیه سوپ جو را برای شما گردآوری کرده ایم تا به سلیقه و ذائقه خود، هر کدام را که دوست دارید، تهیه کنید. اگر تمایل دارید تا سوپ جو قرمز، سوپ جو با قارچ، سوپ سفید جو، سوپ جو با شیر و خامه، سوپ جو با قلم، سوپ جو و کدو حلوایی و … را یاد بگیرید، در ادامه با ما باشید. در این مطلب از مجله خبرنگاران ، مواد اولیه و مراحل تهیه هر یک از این سوپ ها را معرفی کرده ایم.

طرز تهیه سوپ جو پرک ساده و خوشمزه

طرز تهیه سوپ جو

4 نفرتعداد نفرات
30 دقیقهزمان آماده سازی
60 دقیقهزمان پخت غذا
سادهاندازه سختی

مواد اولیه طرز تهیه سوپ جو پرک

برای آن که در منزل بتوانید این سوپ خوشمزه را تهیه کنید، مواد اولیه زیر را به مقادیر گفته شده، آماده نمایید. البته از آن جایی که سوپ جو و قارچ نیز طرفداران زیادی دارد، شما می توانید با اضافه کردن قارچ به این سوپ، مجذوب کنندهیت بیشتری در طعم و ارزش غذایی آن، ایجاد کنید.

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پرک1 پیمانه
سینه مرغ2 تکه میانه
پیاز1 عدد میانه
شیر1 لیوان
خامه2 قاشق غذاخوری در صورت تمایل
آرد سفید2 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغنبه اندازه کافی

مراحل تهیه سوپ جو مجلسی

در قسمت زیر مراحل تهیه سوپ جو پرک ساده را آورده ایم. شما با این آموزش می توانید در سریع ترین زمان یک سوپ خوشمزه و لذیذ را آماده کنید. طرز تهیه سوپ جو با شیر، به شما این امکان را می دهد که یک سوپ خوشمزه و بسیار مقوی آماده کنید.

  • مرحله اول: برای تهیه یک سوپ جو پرک بی نظیر و بسیار خوشمزه اولین کاری که باید انجام دهید، این است که جو پرک ها را به خوبی بشویید. برای این کار چند مرتبه آب آن را خالی کنید و مطمئن شوید که به خوبی تمیز شده اند. پس از آن جو پرک ها را درون قابلمه بریزید و چند لیوان آب به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا روی شعله ملایم بپزد. (فقط دقت داشته باشید تا هرچند وقت یک بار آن را به هم بزنید تا ته نگیرید!)
  • مرحله دوم: حالا پیاز را به صورت نگینی و کاملا ریز خرد کنید.
  • مرحله سوم: یک تابه مناسب را انتخاب کنید و در آن اندازهی روغن بریزید. بعد از این که روغن به خوبی داغ شد، پیازهای نگینی شده را به آن اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
  • مرحله چهارم: برای این که طعم پیاز بهتر شود، می توانید اندازهی فلفل و اندازه بسیار کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن پیازها ادامه دهید. این نکته را حتما در طرز تهیه سوپ شلغم نیز رعایت کنید تا طعم بهتری به خود بگیرد.
  • مرحله پنجم: حالا به سراغ سینه مرغ بروید. بعد از این که آن را به خوبی شستید، می توانید به صورت مکعب های کوچک خرد کرده و درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا با پیازها به خوبی سرخ شود تا جایی که رنگ آن تغییر کند. البته می توانید مرغ را به صورت آب پز نیز آماده کنید و سپس آن ها را ریش ریش کرده و به این مدل داخل سوپ جو با مرغ استفاده کنید.
  • مرحله ی ششم: بعد از این که مرغ آماده شد، اندازهی کره را در یک قابلمه مناسب ریخته و فرصت دهید تا به آرامی ذوب شود. سپس آرد را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا به حالت خمیری دربیاید.
  • مرحله هفتم: بعد از رسیدن به این حالت به آرامی شیر را به قابلمه اضافه کرده و هم زمان هم بزنید. این کار را باید تا جایی ادامه دهید تا کاملا حالت یکدستی در مواد درون قابلمه ایجاد شود.
  • مرحله هشتم: بعد از این که مواد آماده شد، مرغ ها و جو پرک های پخته شده را نیز به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا در حدود نیم ساعت روی حرارت ملایم با یکدیگر بپزند.
  • مرحله نهم: بعد از گذشت این زمان سوپ جو پرک شما آماده است، می توانید مزه آن را تست کنید و در صورت نیاز به آن ادویه اضافه کنید. در نهایت سوپ جو پرک را در یک بشقاب سرو کرده و روی آن می توانید از سبزی خشک مثلا جعفری برای تزئین استفاده کرده و نوش جان کنید! اگر شما از طرفدارن سوپ هستید احتمالا مقاله طرز تهیه انواع سوپ برای شما جالب است و با مطالعه آن می توانید روش های متنوع برای پخت انواع سوپ را یاد بگیرید.

طرز تهیه سوپ جو پرک قرمز

سوپ جو مجلسی به دو شکل سفید و قرمز درست می شود. هر کدام از این سوپ ها با طعم ویژه ای که دارند، جای خود را در دل علاقه مندان به سوپ باز کرده اند.

مواد لازم سوپ جو پرک با رب (سوپ جو مجلسی قرمز)

مواد اولیه مورد نیاز در طرز تهیه سوپ جو مجلسی قرمز، به شرح زیر است:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پوست کنده1 پیمانه
سینه مرغ1 عدد
پیاز بزرگ نگینی خرد شده2 عدد
هویج نگینی خرد شده1 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
روغن مایع1 قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده2 قاشق غذاخوری
لیمو ترش تازه1 عدد
آب6 پیمانه
نمکبه اندازه کافی
فلفل و زردچوبهبه اندازه کافی

دستور پخت سوپ جو پرک مجلسی قرمز

مراحل پخت سوپ جو قرمز مجلسی، مطابق زیر است:

  • مرحله اول: در گام اول از طرز تهیه سوپ جو قرمز، جوهای پوست کنده را حداقل به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید.
  • مرحله دوم: جو را با حدود 4 پیمانه آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا کاملا پخته شود. اگر در حین پخت جو احساس کردید که آب داخل قابلمه کم است، باز هم اندازهی آب اضافه کنید. هر چند دقیقه یک بار جوها را هم بزنید تا ته نگیرد و اجازه دهید تا به خوبی پخته شده و لعاب بیندازند.
  • مرحله سوم: در یک قابلمه بزرگ، نیمی از پیاز ها با یک قاشق روغن تفت دهید.
  • مرحله چهارم: وقتی پیازها سبک شدند، هویج را اضافه کرده و به تفت دادن هویج و پیاز ادامه دهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم به مواد بیفزایید و هم بزنید. در نهایت پیاز و هویج سرخ شده را کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: سینه مرغ را به همراه نیمی از پیازها و کمی زردچوبه و نمک در قابلمه ای دیگر بپزید.
  • مرحله ششم: بعد از اینکه مرغ کاملاً پخته شد، گوشت آن را ریش ریش کنید، با پیاز و هویج سرخ شده داخل قابلمه دیگر مخلوط کرده و کمی تفت دهید.
  • مرحله هفتم: حالا جو پخته را همراه با آبی که در آن پخته شده است، به قابلمه اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش آید؛ سپس شعله را کم کنید تا سوپ آرام آرام جا بیفتد.
  • مرحله هشتم: در تابه ای کوچک رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. در نیم ساعت پایانی پخت سوپ، رب تفت داده شده و آب لیمو ترش تازه را اضافه کنید.
  • مرحله نهم: در پایان کمی سوپ را بچشید و اگر نمک و فلفل آن کم بود، اضافه کنید. زمانی که سوپ جو قرمز به خوبی جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید و جعفری خرد شده را داخل سوپ بریزید.
  • مرحله دهم: سوپ شما برای سرو آماده است. این سوپ خوشمزه و مجلسی را در ظرف مناسب بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه سوپ جو با مرغ (سوپ جو سفید مجلسی)

سوپ جو با مرغ، حالت خامه ای و چرب دارد و از انواع سوپ مقوی محسوب می شود. این سوپ شاید از نظر تغذیه ای کالری بالاتری نسبت به سوپ جو قرمز یا انواع سوپ جو داشته باشد، اما واقعاً خوشمزه است. برای چشیدن این سوپ خوشمزه، دو راه در پیش روی شما وجود دارد؛ تهیه سوپ جو مجلسی در منزل یا سفارش سوپ مرغ و جو با آقای ابوالفضلی ! اگر در پی یادگیری طرز تهیه سوپ خامه ای هستید، ادامه این بخش را دنبال کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه سوپ جو پرک مجلسی سفید

مواد اولیه مورد نیاز برای پختن سوپ جو پرک مجلسی، به قرار زیر است:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پرک1 پیمانه
سینه مرغ پخته و ریش ریش شدهنصف 1 سینه مرغ
پیاز بزرگ نگینی خرد شده1 عدد
هویج میانه خرد شده1 عدد
شیر1 پیمانه
آرد سفید2 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
خامه1 قاشق غذاخوری
آببه اندازه کافی
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
جعفری خرد شده2 قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ جو سفید مجلسی

برای آماده کردن این سوپ جو سفید رنگ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: جو پرک را همراه با چهار پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. جو پرک به سرعت پخته می شود، اما برای اینکه لعاب بیشتری بدهد، ابتدا آن را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید.
  • مرحله دوم: در یک تابه پیاز را همراه با مرغ های ریش ریش شده و هویج تفت دهید.
  • مرحله سوم: نمک و فلفل را به مواد داخل تابه بیفزایید و سپس آن ها را با جو پخته شده مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: در تابه ای کوچک کره را ذوب کنید، آرد را داخل کره ذوب شده بریزید و تفت دهید تا کرم رنگ شود. سپس شیر را کم کم به آن اضافه کنید تا یکدست شود. در ادامه این سس را به سوپ اضافه کرده و نیم ساعت صبر کنید تا مواد به خوبی جا بیفتد.
  • مرحله پنجم: وقتی سوپ آماده شد، شعله را خاموش کنید، یک قاشق خامه بیفزایید و هم بزنید.
  • مرحله ششم: در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو سفید، هنگام سرو کمی جعفری خرد شده روی سوپ بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه

در ادامه طرز تهیه انواع سوپ جو به سراغ سوپ جو با شیر و خامه می رویم. ترکیب شیر و خامه با لعاب جو واقعاً بی نظیر است و این سوپ در میان انواع سوپ جو، طرفداران زیادی دارد. البته شما می توانید به جای تهیه این سوپ در منزل، سفارش سوپ شیر و جو را به وسیله آقای ابوالفضلی انجام دهید.

مواد لازم برای طرز تهیه سوپ شیر با جو و خامه

اگر تصمیم به تهیه سوپ جو با شیر و خامه در منزل را دارید، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پرک1 پیمانه
آب گوشت یا آب مرغ5 پیمانه
هویج میانه رنده شده1 عدد
خامهنصف پیمانه
شیر2 پیمانه
جعفری تازه خرد شده2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی

دستور پخت سوپ شیر با جو پرک و خامه

در طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: جو پرک را به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود.
  • مرحله دوم: جو خیس خورده را همراه با آب گوشت یا آب مرغ و هویج مخلوط کرده و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت بپزند.
  • مرحله سوم: شیر را در ظرف دیگری گرم کرده و به سوپ اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: سوپ را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد. در پایان نمک و فلفل را به سوپ بیفزایید و هم بزنید.
  • مرحله پنجم: شعله گاز را خاموش کنید، خامه را داخل سوپ بریزید و هم بزنید تا خامه با سوپ کاملاً ترکیب شود.
  • مرحله ششم: سوپ را در کاسه سرو ریخته و آن را همراه با کمی جعفری خرد شده تزیین کنید.

طرز تهیه سوپ جو با سبزیجات

وقتی بحث سلامت خوراکی ها به میان می آید، اول از همه به یاد سبزیجات می افتیم. سوپ جو با سبزیجات هر چند مانند طرز تهیه انواع سوپ جو ، چندان ایرانی نیست، ولی طعمی بسیار عالی دارد. این سوپ را می توان یکی از انواع سوپ رژیمی دانست که مناسب افراد با رژیم های لاغری است. طرز تهیه سوپ جو با سبزیجات را می توان یک سوپ رژیمی دانست که در ادامه این بخش با روش تهیه آن آشنا می شوید.

مواد لازم برای تهیه سوپ سبزیجات با جو

سوپ جو با سبزیجات نیز طعمی فوق العاده داشته و مواد اولیه برای پخت آن، مطابق جدول زیر هستند:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پوست کندهسه چهارم پیمانه
ساقه کرفس خرد شده1 عدد
پیاز میانه ریز خرد شده1 عدد
سیب زمینی میانه خرد شده1 عدد
ذرتنصف پیمانه
نخود فرنگینصف پیمانه
هویجنصف پیمانه
گوجه فرنگی میانه خرد شده1 عدد
سیر خرد شده2 تا 3 حبه
آب گوشت یا آب مرغ3 پیمانه
آب2 پیمانه
زنجبیل خرد شده (دلخواه)1 قاشق غذاخوری
روغن1 قاشق غذاخوری
آویشن (دلخواه)1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
جعفری یا پیازچه خرد شده2 قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ جو با سبزیجات

همان طور که در بالا مشاهده کردید مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سوپ جو سبزیجات، بسیار متنوع هستند؛ اما مراحل پخت این سوپ مشابه طرز تهیه سوپ سیر آن قدرها پیچیده نیست.

  • مرحله اول: جو را حداقل به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید و سپس آن را با آب مرغ یا گوشت بپزید.
  • مرحله دوم: در یک قابلمه دیگر زنجبیل و سیر را با روغن، به مدت 30 تا 40 ثانیه تفت دهید تا عطر آن ها آزاد شود.
  • مرحله سوم: پیاز را اضافه کنید و تا حدی تفت دهید که طلایی شود. معمولاً حدود 2 تا 3 دقیقه زمان می برد تا پیازها سرخ شوند.
  • مرحله چهارم: سیر، زنجبیل و پیاز تفت داده شده را همراه با هویج، کرفس، ذرت، سیب زمینی، نخود فرنگی و گوجه فرنگی، به جو در حال پخت اضافه کنید و آب را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله پنجم: سوپ جو سبزیجات را روی حرارت ملایم بگذارید تا به خوبی بپزد. در پایان نمک، فلفل و آویشن را اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله ششم: وقتی سوپ جا افتاد، آن را برای سرو در کاسه بریزید و با کمی جعفری یا پیازچه خرد شده تزیین کنید.

طرز تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز

این سوپ جو کمی فرق دارد، اما با داشتن قارچ و پیاز در کنار جو واقعاً مقوی است و می توان آن را به عنوان یک سوپ ساده برای مریض آماده کرد. در طرز تهیه سوپ جو با پیاز و قارچ، باید ابتدا مواد اولیه را آماده کرده و مراحل تهیه آن را پیش ببرید. البته طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی نیز ایده خوبی برای داشتن یک سوپ مقوی و خوشمزه است.

مواد لازم برای تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز

برای تهیه سوپ پیاز با جو با قارچ، مطابق جدول زیر، مواد اولیه را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پوست کندهنصف پیمانه
پیاز بزرگ نگینی خرد شده1 عدد
قارچ تازه (خرد شده)2 پیمانه
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
سیر (رنده شده)1 قاشق غذاخوری
آب مرغ7 پیمانه
آویشن خشک1 قاشق چایخوری
فلفل سیاهیک چهارم قاشق چایخوری
نمکبه اندازه لازم

دستور پخت سوپ پیاز با جو و قارچ

برای آماده کردن سوپ جو با قارچ و پیاز در منزل، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  • مرحله اول: پیش از هر کار دیگری، جو را از قبل خیس کنید و در آب مرغ بپزید.
  • مرحله دوم: در یک تابه، پیاز و قارچ را با روغن زیتون تفت دهید تا پیاز سبک شده و قارچ هم کمی بپزد.
  • مرحله سوم: سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و آن ها را برای یک دقیقه دیگر تفت دهید.
  • مرحله چهارم: این مواد را داخل قابلمه جو در حال پخت بریزید و نمک، فلفل سیاه و آویشن را بیفزایید.
  • مرحله پنجم: حدود 45 دقیقه طول می کشد تا سوپ جو کاملا جا بیفتد. در پایان سوپ را در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه سوپ قلم با جو

در فهرست انواع سوپ مقوی برای سرما خوردگی نام سوپ قلم با جو نیز جای می گیرد. این سوپ طعمی مجذوب کننده داشته و بسیار مقوی و مفید است. در ادامه این بخش همراه ما باشید تا روش پخت یکی از مجذوب کننده ترین انواع سوپ جو را آموزش ببینید.

مواد اولیه سوپ جو با قلم

در اولین گام از طرز تهیه سوپ جو و قلم، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
قلم گوسفند1 تکه
جو پوست کنده1 پیمانه
سیب زمینی1 عدد
پیاز1 عدد
هویج1 عدد
جعفری100 گرم
گشنیز100 گرم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترشبه اندازه لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم

دستور پخت سوپ جو و قلم

در ادامه روش درست کردن سوپ قلم با جو را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید:

  • مرحله اول: جو را بشویید و به مدت حداقل 3 ساعت با آب خیس کنید تا جو برای پخت آماده شود.
  • مرحله دوم: پیاز را پوست گرفته و به چند قسمت تقسیم کنید. حالا قلم گوسفند را به همراه پیاز، آب و اندازهی فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید.
  • مرحله سوم: اجازه دهید تا قلم با شعله ملایم پخته شود. 3 الی 4 ساعت بعد، مغز قلم را جدا کرده و آب داخل قابلمه را صاف کنید تا عصاره قلم گوسفندی آماده شود.
  • مرحله چهارم: داخل یک قابلمه اندازه روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید. پس از آنکه خامی رب از بین رفت، سیب زمینی و هویج نگینی را به رب اضافه کرده و اندازهی تفت دهید.
  • مرحله پنجم: گشنیز و جعفری را ساطوری کرده و به دیگر مواد داخل قابلمه اضافه کنید. پس از تفت خوردن تمامی سبزیجات، جو خیس خورده و عصاره و مغز قلم را هم به قابلمه بیفزایید.
  • مرحله ششم: پس از آنکه آب داخل قابلمه به جوش آمد، شعله را کم کنید و اجازه دهید تا سوپ به مدت 60 الی 90 دقیقه با حرارت ملایم پخته شده و لعاب بیندازید.
  • مرحله هفتم: در 15 دقیقه پایانی پخت سوپ، آب لیمو ترش و نمک را نیز اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت سوپ را داخل ظرف مناسبی ریخته و سرو کنید.

طرز تهیه سوپ زرشک با جو

همان طور که گفتیم ایده های بسکمک برای تهیه سوپ جو وجود دارد که یکی از آن ها از ترکیب جو و زرشک آماده می شود. سوپ جو با زرشک، یک سوپ خوشمزه و لعاب دار است که مواد مغذی بسکمک دارد. در ادامه این بخش با مواد اولیه و مراحل پخت سوپ زرشک با جو آشنا می شوید.

مواد اولیه سوپ جو با زرشک

برای درست کردن یک سوپ جو خوشمزه و ترکیب آن با زرشک، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پرکنصف پیمانه
زرشکنصف پیمانه
سیب زمینی1 عدد
سینه مرغنصف 1 عدد
هویج1 عدد
گوجه فرنگی4 عدد
پیاز2 عدد
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه اندازه لازم
آب لیمو ترش تازهنصف قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده4 قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ زرشک و جو

مراحل طرز تهیه سوپ جو و زرشک خوشمزه و لعاب دار به شرح زیر است:

  • مرحله اول: سیب زمینی، پیاز و هویج را پوست بگیرید و به صورت درشت خرد کنید. گوجه فرنگی را نیز شسته و برش بزنید.
  • مرحله دوم: سبزیجات خرد شده را به همراه مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا پخته شوند.
  • مرحله سوم: پس از پخته شدن مرغ و سبزیجات، مرغ را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید. سبزیجات داخل قابلمه را هم به وسیله غذاساز پوره کنید.
  • مرحله چهارم: مرغ و پوره سبزیجات را مجددا داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. جو پرک را اضافه کرده و اجازه دهید تا جو کاملا پخته و نرم شود.
  • مرحله پنجم: 35 دقیقه بعد، زرشک، آب لیمو ترش تازه و جعفری خرد شده را نیز به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله ششم: پس از گذشت یک ربع، سوپ آماده است و می توانید آن را داخل ظرف سرو بریزید.

طرز تهیه سوپ ورمیشل با جو

سوپ ورمیشل و جو را می توان یکی از انواع سوپ مجلسی دانست که طعم مجذوب کنندهی دارد. این سوپ برای پیش غذای مهمانی ها انتخاب مناسبی است و سفره پذیرایی شما را رنگین تر می کند.

مواد اولیه لازم در روش تهیه سوپ جو با ورمیشل

در اولین گام از طرز تهیه سوپ جو و ورمیشل خوشمزه، ابتدا فهرست مواد اولیه زیر را آماده کرده و دست به کار شوید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پوست کنده1 پیمانه
سینه مرغنصف 1 عدد
ورمیشلیک مشت
هویج2 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش1 قاشق غذاخوری
روغنبه اندازه لازم
نمکبه اندازه لازم
فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه چیلیبه اندازه لازم
جعفری خرد شده2 قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ جو با ورمیشل

به ترتیب مراحل زیر، سوپ ورمیشل با جو را تهیه کنید:

  • مرحله اول: جو پوست کرده را شسته و به مدت 2 ساعت خیس کنید.
  • مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید. زمانی که پیاز سبک شد، اندازهی زردچوبه اضافه کرده و به تفت دادن پیاز ادامه دهید تا طلایی شود.
  • مرحله سوم: مرغ را به صورت نگینی خرد کرده و داخل تابه بریزید. پس سرخ شدن و تغییر رنگ مرغ، هویج نگینی را به همراه نمک، فلفل و اندازهی ادویه چیلی اضافه کرده و کمی تفت دهید.
  • مرحله چهارم: آب جو را دور بریزید و جو خیس خورده را به همراه آب به دیگر مواد داخل قابلمه اضافه کنید. زمانی که آب به جوش آمد، شعله را کم کنید تا جو به خوبی پخته شود.
  • مرحله پنجم: پس از پخت جو، رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه بریزید و حرارت را اندکی بیشتر کنید تا سوپ پس از چند دقیقه، لعاب بیندازد.
  • مرحله ششم: ورمیشل را به سوپ اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا سوپ ته نگیرد و ورمیشل پخته و نرم شود.
  • مرحله هفتم: در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو با ورمیشل، آب لیمو ترش و جعفری خرد شده را بیفزایید و پس از 5 دقیقه شعله گاز را خاموش کرده و سوپ را سرو کنید.

طرز تهیه سوپ تره فرنگی با جو

اگر در پی یک سوپ مقوی با ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستید، سوپ تره فرنگی با جو را امتحان کنید. در تهیه این سوپ، علاوه بر تره فرنگی از سبزیجات دیگری نیز استفاده می شود و به همین دلیل حاوی مواد مغذی مختلفی است.

مواد اولیه در روش پخت سوپ جو با تره فرنگی

در جدول زیر، فهرست مواد اولیه لازم برای طرز تهیه سوپ جو با تره فرنگی را معرفی کرده ایم:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پرک1.5 پیمانه
تره فرنگی خرد شده1 پیمانه
کرفس خرد شدهنصف پیمانه
پیاز نگینی خرد شدهنصف پیمانه
هویج خرد شده1 پیمانه
سیب زمینی خرد شدهنصف پیمانه
کره100 گرم
آب مرغ2 لیتر
شیر2 لیتر
آرد4 قاشق سوپ خوری
ورمیشل1.4 پیمانه
آب لیمو ترش تازه2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمکبه اندازه لازم
جعفری خرد شده3 قاشق غذاخوری

دستور پخت سوپ جو با تره فرنگی

در طرز تهیه سوپ جو با تره فرنگی، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  • مرحله اول: کره را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب شود. پیاز، کرفس و تره فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید.
  • مرحله دوم: هویج خرد شده، آب مرغ، جو پرک و نمک را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. زمانی که آب به جوش آمد، حرارت شعله را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند.
  • مرحله سوم: در میانه پخت مواد، سیب زمینی را نیز داخل قابلمه بریزید تا نرم شود.
  • مرحله چهارم: شیر و آرد را داخل یک ظرف تمیز مخلوط کرده و روی شعله قرار دهید. بعد از اینکه شیر به جوش آمد، آن را به قابلمه اضافه کنید و هر از چند گاهی هم بزنید.
  • مرحله پنجم: ورمیشل را داخل سوپ بریزید و سپس آب لیمو ترش را اضافه کنید. در این مرحله اگر آب سوپ کم بود، اندازهی دیگر بیفزایید.
  • مرحله ششم: زمانی که سوپ به غلظت مناسب رسید، آن را داخل ظرف سرو بکشید و با جعفری خرد شده تزیین کنید.

طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با جو

با ترکیب کدو حلوایی و جو پوست کنده نیز می توان یک سوپ خوشمزه و مقوی تهیه کرد که طعم مجذوب کننده و متفاوتی دارد. در ادامه این بخش به آموزش طرز تهیه سوپ کدو حلوایی پرداخته ایم.

مواد اولیه سوپ جو با کدو حلوایی

در اولین گام از طرز تهیه سوپ جو با کدو حلوایی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
جو پوست کنده1 پیمانه
کدو حلوایی میانه1 عدد
سینه مرغ1 عدد
کره20 گرم
خامهنصف پیمانه
سیر1 حبه
پیاز2 عدد
نمک، فلفل و پاپریکابه اندازه لازم
جعفری خرد شدهبه اندازه لازم

دستور پخت سوپ کدو حلوایی با جو

پس از آماده سازی مواد اولیه، دست به کار شده و مطابق مراحل زیر این سوپ مجذوب کننده را تهیه کنید:

  • مرحله اول: سینه مرغ را به همراه سیر، 1 عدد پیاز، نمک، فلفل، پاپریکا و اندازهی آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. پس از پخت مرغ، آن را ریش ریش کرده و آب مرغ را صاف کنید.
  • مرحله دوم: در یک قابلمه مناسب، پیاز دیگر را به همراه اندازهی روغن در تابه تفت دهید. جو پوست کنده خیس خورده را به همراه آب مرغ به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا جو پخته شود.
  • مرحله سوم: کدو حلوایی را برش بزنید، داخل آن را خالی کنید و در اندازه نگینی خرد کنید. در ادامه کدو حلوایی خرد شده را به همراه مرغ ریش ریش شده داخل قابلمه جو بریزید.
  • مرحله چهارم: پس از گذشت 30 دقیقه از پخت تمامی مواد با یکدیگر، خامه و کره را هم اضافه کنید و منتظر بمانید تا سوپ به غلظت مناسب برسد.
  • مرحله پنجم: در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ جو با این روش، سوپ را داخل ظرف سرو بریزید و آن را با جعفری خرد شده تزیین کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه انواع سوپ جو

برای آنکه بتوانید انواع سوپ و آش را با بهترین کیفیت تهیه کنید، باید از برخی فوت و فن های ریز، آگاهی داشته باشید. فوت و فن های طرز تهیه انواع سوپ جو دو سر، به شرح زیر هستند:

  • جو پوست کنده در حین پخت وپز کف می کند و به همین دلیل بهتر است تا ابتدا جو را در آب بپزید. بعد از پخت جو نیز آن را با آب سرد آبکشی کنید.
  • اگر می خواهید جوها را از ابتدا با آب مرغ و گوشت بپزید، در حین پخت حتماً کف آن ها را بگیرید.
  • احتمال سر رفتن سوپ جو هنگام پخت زیاد است، برای همین مرتب آن را هم بزنید و در قابلمه را نگذارید.
  • برای پخت سوپ جو قرمز حتماً رب را تفت دهید و به سوپ اضافه کنید تا طعم خامی رب گرفته شود.
  • در صورتی که سوپ شما به اندازه کافی لعاب نداد، می توانید کمی ورمیشل خرد شده به سوپ اضافه کنید تا غلظت آن بیشتر شود.
  • اگر سوپ را با بافتی نرم تر می پسندید، می توانید جوها را بعد از پخت با گوشت کوب برقی پوره کنید.
  • جعفری و خامه را همیشه در مرحله آخر و بعد از خاموش کردن شعله اضافه کنید تا هم سبزی تغییر رنگ نداده و هم خامه بریده نشود.
  • اگر در پی طرز تهیه سوپ جو دونفره هستید، از همین دستورهای سوپ جو استفاده کنید؛ فقط اندازه مواد اولیه را نصف کنید.
  • در صورتی که برای پختن سوپ عجله دارید، جو پرک انتخاب مناسب تری است، چراکه به سرعت می پزد. حتی بدون خیساندن جو پرک می توانید سوپ را آماده کنید. در ضمنً طرز تهیه سوپ فوری برای این اوقات گزینه خوبی است.
  • طرز تهیه سوپ جو با قارچ دقیقا شبیه سوپ جو سفید است؛ فقط باید حدود 200 گرم قارچ خرد شده را هم تفت دهید و همراه با هویج و مرغ به سوپ اضافه کنید. در ضمنً این سوپ را می توان به عنوان یکی از انواع سوپ رژیمی چربی سوز معرفی کرد.
  • اگر در میان انواع سوپ جو در پی بهترین سوپ برای رفع یبوست هستید، بهتر است که جو دو سر یا همان یولاف را با جو پرک جایگزین کنید.
  • برای تهیه یک سوپ برای لاغری و کاهش وزن، مواد اولیه پرکالری مانند شیر، کره و خامه را از فهرست مواد اولیه کنار گذاشته و سوپ جو را با سبزیجات تهیه کنید.

روش نگهداری انواع سوپ جو

پس از آشنایی با روش تهیه انواع سوپ جو، اکنون این سوال پیش می آید که سوپ جو را چگونه نگهداری کنیم؟ سوپ جو همچون دیگر انواع سوپ مانند طرز تهیه سوپ شلغم مقوی ، یک غذای آبکی است که به مدت 3 تا 4 روز در یخچال سالم می ماند. برای نگهداری سوپ نیز آن را داخل ظرفی درب دار بریزید و در یخچال بگذارید.

جلوگیری از خراب شدن انواع سوپ جو

برای جلوگیری از خراب شدن سوپ جو مانند سوپ پای مرغ دقت داشته باشید که سوپ خارج از یخچال باقی نماند. همچنین ظرف نگهداری از سوپ باید کاملا تمیز و خشک باشد. در ضمنً پیش از گرم کردن مجدد سوپ، سالم بودن آن را بررسی کنید.

خواص جو

اگر سوال شما این است که چرا سوپ جو بخوریم؟ باید بگوییم که اصلی ترین بخش سوپ جو، یعنی جو فواید بسیار ویژه ای برای بدن دارد. در ادامه به این فواید اشاره می کنیم:

  • جو حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات مفید گیاهی است.
  • جو فیبر محلول دارد که گرسنگی را کاهش می دهد و با ایجاد حس سیری، باعث کاهش وزن می شود.
  • اندازه بالای فیبر موجود در جو، موجب بهبود عملکرد روده شده و به هضم غذا کمک می کند. از طرفی جو احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.
  • نوعی از فیبر غیر محلول در جو وجود دارد که از تشکیل سنگ های صفراوی جلوگیری کرده و به عملکرد طبیعی کیسه صفرا کمک می کند.
  • مصرف منظم جو باعث می شود تا اندازه کلسترول بد خون کاهش یافته و احتمال ابتلا به بیماری قلبی کمتر شود.
  • جو مانند بسکمک از غلات، به بهبود تولید انسولین و کاهش قند خون کمک می کند که هر دو احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهند.

تمام این ویژگی ها سبب می شود تا به این فکر کنیم که برای سلامتی باید سوپ جو را در برنامه غذایی خود جای دهیم.

حالا طرز تهیه انواع سوپ جو را می دانید…

همان طور که در بالا مشاهده کردید، سوپ جو در انواع مختلفی تهیه شده و از ترکیبات متفاوتی برای پخت آن استفاده می شود. شما تا به حال چه نوع سوپ جو را در منزل آماده کرده و آن را با چه طعمی ترجیح می دهید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود درباره طرز تهیه سوپ جو را با ما و دیگر کاربران مجله آقای ابوالفضلی ، به بحث و اشتراک بگذارید.

در ضمنً امکان سفارش سوپ جو در انواع مختلف از آقای ابوالفضلی وجود دارد. پس در صورتی که فرصت کافی برای طبخ این سوپ در منزل را نداشتید، می توانید بدون معطلی سفارش آنلاین غذا را در سوپر اپلیکیشن یا سایت آقای ابوالفضلی ثبت کنید.

سوالات متداول

انواع سوپ جو چیست؟

از انواع سوپ جو می توان به سوپ جو پرک قرمز، سوپ جو با مرغ، سوپ جو با سبزیجات، سوپ جو با شیر و خامه، سوپ جو با قارچ و پیاز، سوپ قلم و جو، سوپ زرشک با جو، سوپ ورمیشل و جو، سوپ جو و تره فرنگی و سوپ کدو حلوایی با جو اشاره کرد.

چگونه می توانیم یک سوپ جو با بافتی نرم تر تهیه کنیم؟

اگر دوست ندارید تا دانه های جو در سوپ معین باشد و در واقع در پی یک سوپ روان تر با بافتی نرم تر هستید؛ بعد از پخت جو، آن را با گوشت کوب برقی پوره کنید.

چگونه زمان تهیه سوپ جو را کاهش دهیم؟

اگر زمان کمی برای تهیه سوپ دارید، در طرز تهیه سوپ جو، به جای جو پوست کنده از جو پرک استفاده کنید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه سوپ جو پرک ساده و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ جو پرک ساده و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید