طرز تهیه ترشی آلو به 3 روش خوشمزه با طعم بازاری
به گزارش آقای ابوالفضلی، ترشی آلو یکی از خوش عطرترین انواع ترشی است که مزه آن با تمام ترشی هایی که تا به حال خورده اید فرق دارد. این ترشی طعم خاص و متمایزی دارد و شما می توانید آن را به روش های مختلف و طعم های متفاوتی درست کنید. معمولاً طرز تهیه ترشی آلو قرمز با طرز تهیه ترشی آلو سبز و آلو جنگلی کمی فرق دارد و از همین رو آشنایی با فوت و فن های طرز تهیه ترشی با انواع آلو به شما یاری می نماید تا یک ترشی بی نظیر و بدون نقص آماده کنید. در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه ترشی آلو به چند روش مختلف آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص درست کردن ترشی آلو پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه ترشی جنگلی
- آلو جنگلی: 1 کیلوگرم
- سرکه سفید: 1 لیتر
- سیر: 2 حبه
- فلفل سبز: 2 عدد
- نمک: 1 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه ترشی با آلو جنگلی
اگر در خانه اندازهی آلو جنگلی دارید که نمی دانید با آن ها چه کنید، پیشنهاد می کنیم حتماً این ترشی مجذوب کننده را آماده کنید. درست کردن این ترشی بسیار راحت است و طعم فوق العاده ای دارد. در ادامه می توانید با طرز تهیه ترشی آلو جنگلی آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن آلوها
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی آلو جنگلی باید آلوها را بشویید و برای چند دقیقه روی یک پارچه پهن کنید تا کاملاً خشک شوند. برای تهیه این ترشی بهتر است از آلوها به صورت درسته بهره ببرید.
مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد ترشی آلو
بعد از شستن و خشک کردن آلوها باید آن ها را همراه با فلفل و سیر در ظرف های ترشی بریزید. سپس در یک پارچ نمک و سرکه را ترکیب کنید و روی آلوها بریزید.
مرحله سوم؛ آماده شدن ترشی
بعد از این که ترشی آلو را آماده کردید، درب ظرف را محکم ببندید و ترشی را در مکانی که نه هوای گرم و نه هوای سردی دارد، بگذارید. بعد از چند هفته ترشی شما آماده است. هر زمان که درب ترشی را باز کردید، باید آن را در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه ترشی آلو قرمز
- آلو قرمز: 1/5 کیلوگرم
- سرکه: 450 گرم
- شکر: 650 گرم
- پودر پاپریکا یا فلفل دلمه خشک: 1 قاشق چای خوری
- میخک: 6 عدد
- زنجبیل برش خورده: 5 سانتی متر
- چوب دارچین: 1 عدد
مراحل طرز تهیه ترشی آلو قرمز
ترشی آلو قرمز معمولاً به روش های متفاوتی درست می گردد، اما اضافه کردن اندازهی شکر به این ترشی طعم بسیار خاص و مجذوب کنندهی به آن می بخشد. شما می توانید این ترشی مجذوب کننده را بدون شکر و یا با هر نوع ادویه و طعم دهنده دیگری که دوست دارید نیز آماده کنید. در ادامه می توانید با نحوه درست کردن ترشی آلو آشنا شوید.
مرحله اول؛ خرد کردن آلوها
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی آلو قرمز باید آلوها را بشویید. سپس آن ها را به هر میزان ای که دوست دارید نصف کنید و هسته آلوها را جدا کنید.
مرحله دوم؛ جوشاندن مواد ترشی آلو
در این مرحله باید در یک قابلمه کوچک یا یک ماهیتابه سرکه، شکر، فلفل دلمه ای، میخک، زنجبیل و دارچین را بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
مرحله سوم؛ اضافه کردن آلوها به سایر مواد ترشی
بعد از این که مواد ترشی به جوش آمد، می توانید آلوهای خرد شده را اضافه کنید. اجازه دهید آلوها برای چند دقیقه در سرکه بجوشند تا نرم شوند. می توانید نرم شدن آلوها را با خلال دندان تست کنید.
مرحله چهارم؛ جدا کردن آلوها
در این مرحله از طرز تهیه ترشی آلو قرمز، باید آلوهای نرم شده را از داخل مواد ترشی بردارید و در شیشه های استریل شده بریزید.
مرحله پنجم؛ جوشاندن مایع ترشی
بعد از خارج کردن آلوها از ترکیب سرکه و شکر، باید مواد را دوباره روی حرارت قرار دهید تا برای 5 دقیقه بجوشند. غلظت سرکه و شکر باید درست مثل مربا غلیظ گردد. به یاد داشته باشید که نباید شعله گاز را زیاد کنید و سرکه و شکر باید با حرارت ملایم بجوشند.
مرحله ششم؛ آماده کردن ترشی آلو
بعد از این که ترکیب سرکه و شکر به غلظت مناسب رسید، حرارت گاز را خاموش کنید. این ترکیب را به آرامی روی آلوها بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. بهتر است این ترشی ها را 1 ماه بعد از درست شدن، مصرف کنید تا خوش طعم تر شوند.
طرز تهیه ترشی آلو سبز
مواد لازم برای تهیه ترشی آلو سبز
- آلو سبز: 1 کیلوگرم
- سرکه: 150 گرم
- لیمو: 500 گرم
- سیر: 10 حبه
- نمک: به اندازه لازم
- ساقه کرفس: به اندازه کم
- تخم گشنیز: به اندازه لازم
- فلفل سیاه: به اندازه لازم
مراحل طرز تهیه ترشی آلو سبز
یکی دیگر از انواع آلو که می توانید با آن ترشی درست کنید، آلو سبز است. در طرز تهیه ترشی آلو سبز می توانید از اندازهی لیمو بهره ببرید تا طعم ترشی شما خاص و مجذوب کننده گردد. اگر دوست دارید می توانید این ترشی را با اندازه کمتری لیموترش و سرکه بیشتر نیز درست کنید. در ادامه می توانید با طرز تهیه ترشی آلو سبز آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن مواد ترشی آلو سبز
در اولین مرحله از درست کردن ترشی آلو سبز باید آلوها را بشویید و خوب خشک کنید. سپس لیمو و کرفس را هم بشویید و با دستمال خشک کنید تا آب اضافی آن خشک گردد. بعد از خشک کردن لیموها آن ها را آب بگیرید و برای تهیه ترشی کنار بگذارید.
مرحله دوم؛ ترکیب کردن طعم دهنده های ترشی
در این مرحله باید سرکه و نمک را ترکیب کنید و اندازهی آب جوشیده به آن اضافه کنید. سپس آب لیموترش تازه را نیز به این ترکیب اضافه کنید. اندازه نمک مواد را بچشید تا شوری آن کم نباشد.
مرحله سوم؛ آماده کردن ترشی آلو سبز
در این مرحله باید آلوها را همراه با شیر و ساقه کرفس در شیشه بریزید. سپس ترکیب سرکه و لیموترش را به آن اضافه کنید. اندازهی فلفل سیاه و تخم گشنیز به ترشی اضافه کنید. سپس درب شیشه را محکم ببندید و آن را برای 15 تا 20 روز در آشپزخانه بگذارید تا آماده گردد.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه ترشی آلو
*برای تهیه ترشی آلو می توانید به جای سرکه سفید از نیز بهره ببرید
*افزودن شکر به ترشی آلو کاملاً اختیاری است، اما طعم خاص و ملسی به ترشی می بخشد.
*برای درست کردن ترشی آلو حتماً آلوها را بعد از شستن خوب خشک کنید، این کار از کپک زدن ترشی جلوگیری می نماید.
*اگر دوست دارید بافت ترشی آلوی شما نرم باشد، بهتر است آن را اندازهی بجوشانید.
*در طرز تهیه ترشی آلو قرمز می توانید اندازه شکر را بنا به سلیقه خودتان کمتر کنید و یا به جای شکر از اندازهی عسل بهره ببرید.
*برای تهیه ترشی آلو لیته باید آلو را همراه با سرکه و طعم دهنده ها بجوشانید تا کاملاً نرم شوند و سپس آن را در میکسر بریزید و له کنید.
*در صورت تمایل می توانید در طرز تهیه ترشی آلو از هر نوع سبزیجات معطری که دوست دارید بهره ببرید.
*اضافه کردن اندازهی برگ نعنا و برگ بو و اندازهی ترخون عطر بی نظیری به ترشی آلو می بخشد.
*برای خوش طعم شدن ترشی آلو می توانید اندازهی پیاز قرمز نیز به ترشی اضافه کنید.
*طرز تهیه ترشی آلو قطره طلا می توانید آلوها را با اندازهی سرکه، اندازهی شکر، نمک و سبزیجات معطر ترکیب کنید و در ظرف بریزید تا ترشی شما آماده گردد.
*در دستور تهیه ترشی آلو خشک می توانید میوه را با ترکیب، سرکه، نمک و اندازهی گلپر ترکیب کنید و در شیشه بریزید و چند روز صبر کنید تا ترشی شما آماده گردد.
سوالات متداول
طرز تهیه ترشی آلو لیته چگونه است؟
برای تهیه ترشی آلو لیته باید آلو را همراه با سرکه و طعم دهنده ها بجوشانید تا کاملاً نرم شوند و سپس آن را در میکسر بریزید و له کنید.
مهم ترین نکته برای جلوگیری از کپک زدن ترشی آلو چیست؟
برای درست کردن ترشی آلو حتماً آلوها را بعد از شستن خوب خشک کنید، این کار از کپک زدن ترشی جلوگیری می نماید.
منابع: saga، intrecipes
منبع: افق کوروش