احتمال بازگشت پژو در شهریورماه
به گزارش آقای ابوالفضلی، یکی از این شرکت ها، فولکس واگن آلمان است که بنا بر شنیده ها، تصمیم دارد برای بررسی امکان فعالیت در چارچوب پنج جانبه برجام تا شهریورماه صبر کند. بر این اساس، به نظر می رسد اعلام خروج سریع پژو-سیتروئن نیز تا حدودی در راستای جلب اعتماد دولت آمریکا درخصوص همراهی با سیاست های تحریمی این کشور علیه ایران بوده است.
آقای ابوالفضلی | سرویس اخبار - با خروج آمریکا از برجام در هجدهم اردیبهشت ماه 1397، وزارت خزانه داری این کشور طی بیانیه ای اعلام کرد که آمریکا تحریم های به تعلیق درآمده براساس برجام را پس از طی دوره های 90روزه و 180روزه کاهش تدریجی فعالیت های مرتبط با ایران از سر خواهد گرفت.
این بازه های زمانی به معافیت های موقتی برمی شود که پس از حصول برجام برای تحریم های وضع شده علیه ایران در چهار قانون آمریکا لحاظ شد و رئیس جمهور آمریکا باید در دوره های 120 و 180روزه آن ها را تمدید می کرد اما دونالد ترامپ از این مواعد برای تهدید برجام و در نهایت خروج از آن استفاده کرد.
در چنین شرایطی، بسیاری از شرکت ها و بانک های خارجی براساس تجارب خود از تحریم های پیشین و با توجه به جریمه های سنگینی که در آن دوران به دلیل همکاری با ایران پرداخته بودند، منتظر طی دوره های زمانی معین شده نماندند و بلافاصله پس از خروج آمریکا از برجام، معاملات و مبادلات خود با شرکت ها و بانک های ایرانی را متوقف کردند.
نمونه این واکنش ها، خروج پژو- سیتروئن و هیوندای از ایران و قطع مبادلات بانک های خارجی با گروه خودروسازی سایپاست. اما در این میان، هستند شرکت هایی که برای تصمیم گیری قطعی منتظر معین تکلیف برجام میان ایران و اروپا و نیز نزدیک شدن موعد مهلت های اعلام شده از سوی آمریکا هستند تا شعاع عملیاتی شدن تحریم هایی مانند تحریم صنعت خودرو ایران روشن تر شود.
یکی از این شرکت ها، فولکس واگن آلمان است که بنا بر شنیده ها، تصمیم دارد برای بررسی امکان فعالیت در چارچوب پنج جانبه برجام تا شهریورماه صبر کند. بر این اساس، به نظر می رسد اعلام خروج سریع پژو-سیتروئن نیز تا حدودی در راستای جلب اعتماد دولت آمریکا درخصوص همراهی با سیاست های تحریمی این کشور علیه ایران بوده است.
بر این اساس، اگر در انتها تابستان سال جاری شرایط برای حضور خودروسازان اروپایی در ایران مساعد به نظر برسد، پژو-سیتروئن نیز برنامه های متوقف شده خود را برای حضور در صنعت و بازار خودرو ایران به جریان خواهد انداخت. اما اگر منافع این گروه خودروساز در آمریکا به خطر بیفتد، ترجیح خواهد داد حتی به قیمت پرداخت خسارت یا بلوکه شدن اموال و سرمایه هایش، به ایران باز نشود.
نکته انتهای این که؛ سهم خواهی خودروسازان اروپایی و آسیایی از بازار آمریکا یا سهام داری و شراکت آمریکایی ها در این خودروسازی ها، تنها موانع ادامه همکاری آنان با خودروسازان ایرانی نیستند؛ حفظ هر قرارداد خودرویی پسابرجامی در گرو محفوظ ماندن بخش پولی آن است که هم به بنیه مالی طرف ایرانی آن برمی شود و هم به امکان انجام جابجایی پولی و بانکی.
منبع: اخبار خودرو
منبع: setare.com