جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز سه شنبه 30 دی ماه 99
به گزارش آقای ابوالفضلی، شاخص کل در ادامه فرایند کاهشی روز های گذشته، صبح امروز کار خود را با عقب نشینی 16 هزار واحدی آغاز کرد. این فرایند نزولی بعد از 30 دقیقه به کاهش 20 هزار واحدی شاخص کل منجر شد. تا اینجای کار شاخص کل 1.74 درصد و شاخص هم وزن 1.08 درصد کاهش پیدا کرده اند. شرایط بازار امروز نسبت به روز های خونین گذشته بهتر است، اما همچنان فرایند نزولی در اکثریت نماد ها وجود دارد. تا اینجای کار فارس، فملی، فولاد، وبملت، شپنا، وپاسار و وتجارت بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل گذاشته اند.
ظهور نماد های سبزرنگ روی نقشه بازار
به گزارش آقای ابوالفضلی، در ساعات ابتدایی معاملات امروز از مجموع 304 نماد بورسی حدود 244 نماد فرایند نزولی دارند و شاهد افزایش نسبی قیمت سهام در 60 نماد هستیم. همچنین در فرابورس هم از مجموع 212 نماد معامله شده، 169 نماد ارزش سهام خود را از دست داده اند و 43 نماد در مدار صعودی حرکت می کنند. شرایط نسبت به روز گذشته کمی بهتر است، اما همچنان نماد های قرمزرنگ اکثریت قاطع را در اختیار دارند.
نقشه بازار در ابتدای معاملات روز سه شنبه 30 دی ماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)
رنگ سبز به برخی نمادهای بازار برگشته است. هرچند خیلی از نماد ها همچنان در صف فروش قرار دارند و رنگ سرخ به خود گرفته اند. مثلا در گروه محصولات شیمیایی شاهد افزایش قیمت و حتی تشکیل صف خرید برای زاگرس، بوعلی، شفن و چند نماد دیگر هستیم. در طرف مقابل نوری، پترول، شاروم، فارس، قرن، شلرد و شگویا همچنان به فرایند نزولی خود ادامه می دهند. در گروه صندوق های سرمایه گذاری ETF شاهد تغییر فرایند عجیب هستیم. قیمت واحد های سرمایه گذاری در اغلب صندوق های سهامی بیش از پنج درصد افزایش پیدا کرده واین رشد نصیب صندوق های دولتی دارا یکم و پالایش هم شده است. در گروه فلزات اساسی تعداد صف های فروش کمتر شده، اما نماد های فلزی هنوز نتوانسته اند به فرایند صعودی برسند و شاهد رنگ قرمز برای آن ها هستیم. در گروه خودرو و ساخت قطعات، خساپا نزدیک به قیمت روز گذشته معامله می شود، اما دیگر نماد های گروه همگی نزولی و قرمزرنگ هستند. بانک ها صف فروش ندارند، اما با کاهش قیمت روبرو شده اند و تمام نماد های گروه قرمزرنگ است. در بین دارویی ها، داوه، ددام و دتوزیع فرایند صعودی و دیگر نماد های از جمله برکت عموما فرایند نزولی دارند. هولدینگ ها، سیمانی ها و استخراج کانه های فلزی از جمله گروه های نسبتا سبزرنگ بازار امروز هستند و انبوه سازی، فرآورده های نفتی، نهاد های اقتصادی، غذایی ها، اطلاعات و ارتباطات، عرضه برق و گاز، بیمه ها، حمل و نقل و ساخت محصولات فلزی از جمله گروه های قرمزرنگ بازار امروز به حساب می آیند.
نصف بازار در صف فروش باقی ماند
با معکوس شدن جهت شاخص بورس در نیمه معاملات شاهد جمع آوری تعداد زیادی از صف های فروش بودیم. هرچند، تا ساعات خاتمهی بازار، همچنان 44 درصد از نماد های بازار سرمایه در صف فروش قرار داشتند. این نماد ها که تعدادشان به 280 نماد می رسید، شاهد تشکیل صف فروش به مجموع ارزش دو هزار و 750 میلیارد تومان بودند. در طرف مقابل امروز 111 نماد که 17 درصد بازار را تشکیل می دهند، با صف خرید با ارزش مجموع 800 میلیارد تومان به کار خود خاتمه دادند.
رفت و برگشت 20 هزار واحدی شاخص بورس در روز پرنوسان
شاخص کل بورس تهران در خاتمه معاملات امروز سه شنبه 30 دی ماه در نزدیکی رقم روز گذشته به کار خود خاتمه داد. شاخص کل تا نیمه معاملات کاهش 20 هزار واحدی را پشت سر گذاشته بود و در نیمه دوم بازار با فرایند صعودی به جایگاه اولیه خود برگشت و نهایتا 385 واحد معادل سه صدم درصد بالاتر از رقم روز گذشته ایستاد. در این روز شاخص هم وزن همچنان 1.48 درصد منفی بود که نشان می دهد شرکت های کوچک اصلا شرایط مساعدی نداشتند. عمده رشد امروز شاخص کل بر دوش نماد های فولاد، شستا، کگل، کچاد، خودرو و فخوز بود و در بین نماد های شاخص ساز، فارس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل گذاشت.
نقشه بازار در ابتدای معاملات روز سه شنبه 30 دی ماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)
بررسی نقشه بازار نشان می دهد امروز شرکت های بزرگ با فرایند نزولی خداحافظی کردند و به رنگ سبز درآمدند. در گروه خودرویی ها، خساپا، خودرو، خگستر و خزر صف خرید داشتند و دیگر نماد ها از جمله خبهمن، خزامیا، خشرق و ورنا در صف فروش باقی ماندند. صندوق های سرمایه گذاری ETF سهامی امروز رکورد شکستند. اغلب این صندوق ها بیشتر از پنج درصد بازدهی را نصیب سرمایه گذارانشان کردند. تا جایی که قیمت هر واحد آوا امروز 17 درصد رشد کرد. آگاس با افزایش قیمت 12 درصدی در رتبه دوم بیشترین بازدهی روزانه صندوق ها بود. دارا یکم و پالایش هم هرکدام 10 درصد افزایش قیمت را پشت سر گذاشتند. در بین محصولات شیمیایی شاهد فرایند ثابتی نبودیم. شپلی، نوری، شاروم، فارس و قرن نزولی بودند و زاگرس، پترول، شگویا و شکلر با رنگ سبز به کار خود خاتمه دادند. نماد های بزرگ فلزی امروز بعد از مدت ها رنگ سبز به خود گرفتند و شاهد افزایش قیمت سهام فملی، وفولاد، میدکو و فخوز بودیم. هرچند، اغلب نماد های کوچک این گروه همچنان قرمزرنگ باقی ماندند. بانکی ها امروز تا خاتمه معاملات به رنگ سبز درآمدند، اما خبری از صف خرید و فروش نبود. وتجارت نزدیک به قیمت روز گذشته و وبصادر و وبملت هر کدام حدود سه درصد بالاتر از قیمت روز گذشته به کار خود خاتمه دادند. دارویی ها به جز داوه و دتوزیع اغلب نزولی بودند. این بار عروسی به کوچه پالایشگاه ها رسید. شپنا، شترا، شبندر و شبریز همگی با صف خرید به کار خود خاتمه دادند. شستا هم شرایط مشابهی داشت. انبوه سازی ها، بیمه ها، نهاد های اقتصادی، حمل و نقل، عرضه برق و گاز، ماشین آلات، کاشی و سرامیک، کانی غیرفلزی، زراعت، محصولات فلزی، هتل و رستوران، اطلاعات و ارتباطات و محصولات کاغذی از جمله گروه های قرمزرنگ بازار امروز بودند.
افزایش ارزش معاملات تا 14 هزار میلیارد
معامله گران بورس در روز پرنوسان بازار، حدود 11 میلیارد و 170 میلیون سهام و اوراق اقتصادی را در قالب یک میلیون و 144 هزار معامله به ارزش 9 هزار و 839 میلیارد تومان دادوستد کردند. اگر معاملات پنج هزار و 259 میلیارد تومانی فرابورس را هم در نظر بگیریم، ارزش کل معاملات امروز بازار سرمایه به رقمی حدود 15 هزار و 100 میلیارد تومان می رسد که افزایش قابل توجهی نسبت به روز گذشته پیدا کرده است. امروز نماد های شستا، فملی، خساپا، وتجارت، برکت، شتران و ثبهساز، پرتراکنش ترین نماد های بازار بورس بودند. این فهرست در فرابورس در اختیار نماد های وسپهر، سپیدار، شاروم، بپیوند، کرمان، وپویا و بگیلان بود.
رئیس سازمان بورس استعفا کرد
حسن قالیباف اصل، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامه ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی از سمت خود استعفا کرد. در متن استعفای قالیباف آمده بنده در سخت ترین شرایط که مردم دعوت عمومی به بازار سرمایه شده بودند، این وظیفه خطیر را بر عهده گرفتم و در طول چند ماه خدمت در دشوارترین شرایط به دنبال توسعه بازار بودم اما متاسفانه به واسطه اقدامات سیاسی و ورود غیر حرفه ای و بیش از حد اشخاص و مسئولین به مباحث بازار سرمایه و بروز افت و خیز شدید شاخص کل بورس تهران، هیچ وقت دیده نشد.
کار، کار حقوقی ها بود
بررسی تغییر مالکیت سهام در بازار نشان می دهد امروز سهامداران حقیقی حدود 885 میلیارد تومان سهام خود را فروختند و از بازار خارج کردند. عمده این تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در 30 دقیقه ابتدایی بازار اتفاق افتاده، اما حتی بعد از تغییر فرایند بازار به سمت صعودی، باز هم سهامداران حقیقی فروشنده بودند. امروز بیشترین حمایت حقوقی ها در نماد های خساپا، فملی، وسپهر، وامید، ثشاهد، وپاسار، میدکو، وتجارت، وزمین و برکت اتفاق افتاده. در طرف مقابل حقوقی ها دست به فروش سهام زاگرس، وخارزم، کرمان، داوه، آریا، شبندر، شپدیس، وغدیر، فرابورس و غپآذر زدند.
منبع: فرارو