تلویزیون با سینما آشتی می نماید؟

به گزارش آقای ابوالفضلی، نمایش فیلم های سینمایی اکران نشده از تلویزیون به زعم بعضی یک اتفاق مثبت محسوب می گردد، اما در عین حال این سوال قابل طرح است که آیا حمایت های این چنینی برای تمام فیلم های سینمایی اجرایی می گردد؟

تلویزیون با سینما آشتی می نماید؟

به گزارش آقای ابوالفضلی، در روزهای گذشته خبر پخش دو فیلم یدو و تک تیرانداز از تلویزیون که هر دو در جشنواره فجر سال 99 شرکت داشتند و جایزه هم گرفتند، واکنش های مختلفی داشته بویژه آنکه تهیه کننده فیلم یدو که عنوان بهترین فیلم جشنواره را هم دارد، پیش تر در گفت وگویی با آقای ابوالفضلی اعلام نموده بود فعلا قصدی برای اکران این فیلم وجود ندارد چون اولویت، برنامه ریزی برای حضور آن در جشنواره های خارجی است.

البته محمدرضا مصباح اخیرا گفته که با پخش تلویزیونی این فیلم - که با بودجه کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان و بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده - ، ممکن است بعضی جشنواره ها فیلم را نپذیرند ولی جشنواره هایی که هدف بودند مسئله ای ندارند. به گفته وی، رقم قرارداد پخش این فیلم از تلویزیون برای دو نوبت، بیش از دو میلیارد تومان است و بخش قابل توجهی از هزینه های فراوری را جبران می نماید.

اما نکته مهم تر این است که به نظر می رسد این یاری و توجه تلویزیون به فیلم های سینمایی که در این مورد برای دو فیلم دفاع مقدسی انجام شده به بسیاری دیگر از فیلم های فراوریی سینما نمی رسد کمااینکه الان یک هفته از آغاز اکران نوروزی سینماها می گذرد و نه تنها تبلیغی برای پنج فیلم روی پرده سینماها در صداو سیما دیده نمی گردد بلکه اطلاع رسانی خاصی هم از باز بودن سالن های سینما انجام نمی گردد. در حالی که بعضی اهالی سینما می گویند با افراد زیادی در همین چند روز ابتدایی سال جدید روبرو شده اند که اصلا از دایر بودن سینماها خبر نداشتند.

با این حال اقدام برای پخش تلویزیونی فیلم های اکران نشده در صورت ادامه دار بودن، از جنبه های گوناگون قابل آنالیز است از جمله اینکه سعید خانی - تهیه کننده و پخش کننده سینما - پیش بینی چندان مثبتی ندارد و به آقای ابوالفضلی می گوید: پخش فیلم های جدید به وسیله تلویزیون سبب انتشار نسخه قاچاق فیلم می گردد و البته می دانیم که فیلم ها خودشان را فدای شرایط نموده اند. این کار فقط به شرطی می تواند خوب باشد که تلویزیون آنقدری پول خرید پخش را بدهد که 80 درصد هزینه های فراوری فیلم جبران گردد، چون با آنچه تا به امروز در این بخش وجود داشته 100 درصد به ضرر صاحبان فیلم ها خواهد بود و سینما به مخاطره می افتد.

پخش کننده فیلم دینامیت ادامه می دهد: همانطور که اکران آنلاین نتوانست سرمایه های فراوری را برگرداند و فیلم ها سریع قاچاق می شدند، اینجا هم این اتفاق می افتد ولی امیدوارم سازمان صدا و سیما دست کم بودجه خوبی را در نظر بگیرد تا بیش از این به فیلم ها آسیب وارد نگردد.

در این باره غلامرضا موسوی - تهیه کننده سینما - نیز می گوید: با توجه به شرایطی که در ارتباط با کرونا، شرایط سالن های سینما و فیلم های انبار شده از سال های 98 و 99 به وجود آمده، می توان گفت که نمایش فیلم های اکران نشده از تلویزیون فکر خوبی است چون هم مردم لذت می برند و هم فیلم زودتر به نمایش در می آید به همین دلیل امیدوارم این سنت ادامه پیدا کند. ضمن اینکه خوب است در اکران آنلاین هم نمایش داده شوند.

وی اضافه می نماید: ولی طبیعتا این اتفاق در شرایط عادی برای فیلم های بخش خصوصی رخ نمی دهد و این کار بیشتر برای فیلم هایی است که با سرمایه دولت ساخته شده اند چون احتمالا از این طریق تماشاگر انبوه تری می تواند این فیلم ها را ببیند و هدف سرمایه گذاری عمومی هم بیشتر برهمین مبنای در درسترس بودن است.

تهیه کننده فیلم های قرمز، بغض و من مادر هستم با بیان اینکه این اتفاق در صورت تداوم می تواند بار سالن های سینما را کم کند، تاکید می نماید: امیدوارم تلویزیون در کنار خرید پخش فیلم ها، آگهی های پر و پیمان هم به فیلم های سینمایی در حال اکران بدهد چون فیلم های روی پرده به شدت به حمایت نیاز دارند و در غیراینصورت به سمت حمایت های خارجی می فرایند که آن وقت دیگر جای گله باقی نمی ماند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "تلویزیون با سینما آشتی می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تلویزیون با سینما آشتی می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید