13 مکان شگفت انگیزی که مایه افتخار ایرانی ها است

به گزارش آقای ابوالفضلی، تاریخ و فرهنگ ایران، جدا از شهر و کشوری که در آن ساکن هستیم، برای ما ایرانی ها مایه افتخار و غرور است و درباره جاهایی که مرتبط با این پیشینه تاریخی غنی باشند، با هیجان و مباهات صحبت می کنیم.

13 مکان شگفت انگیزی که مایه افتخار ایرانی ها است

ایرانی های سراسر دنیا به تاریخ و فرهنگ این کشور افتخار می کنند و فارغ از منطقه یا شهری که در آن ساکن بوده اند، با هیجان درباره جاهای دیدنی ایران صحبت می کنند. در این مقاله قصد داریم به 13 مکان شگفت انگیزی اشاره کنیم که مایه مباهات مردم ایران است.

میدان نقش دنیا

میدان نقش دنیا در مرکز شهر اصفهان قرار گرفته است و سازه های تاریخی با معماری خیره کننده از دوران صفوی را در خود جای داده است که شاه عباس برای نشان دادن اهمیت اصفهان به عنوان مرکز امپراتوری قدرتمندش، اقدام به ساخت این سازه ها کرد. بناهای تاریخی موجود در چهار طرف میدان نقش دنیا شامل عالی قاپو، مسجد شاه (مسجد امام)، مسجد شیخ لطف الله و سردر قیصریه می شوند. علاوه بر این بناها، دویست حجره دو طبقه پیرامون میدان واقع شده است که عموماً جایگاه عرضه صنایع دستی اصفهان هستند.

بسکمک از سیاحان و دنیاگردانی که در زمان های گذشته به توصیف شهر اصفهان پرداخته اند، از شکوه و عظمت میدان نقش دنیا سخن بسیار گفته اند و از بازدیدهای سفیران و کنندگان خارجی و اتباع کشورهای دیگر در این میدان خاطراتی را شرح داده اند. جالب است بدانید که بسکمک از مذاکرات تاریخی بین دولتمردان ایرانی و فرستادگان خارجی در میدان نقش دنیا انجام می شد.

برای سفر به نصف دنیا، همیشه می توانید بهترین آفرهای تور اصفهان را در آقای ابوالفضلی پیدا کنید. تنوع فروشنده ها و پکیج های تور عرضه شده، به شما این اطمینان را می دهد تا بتوانید سفرتان را مقرون به صرفه تر از همه جا برنامه ریزی کنید.

سی و سه پل

سی و سه پل با 33 دهانه، 295 متر طول و 14 متر عرض قطعا یکی از شاخص ترین جاهای دیدنی اصفهان و از آثار تاریخی متعلق به دوران سلطنت شاه عباس صفوی است که در اوایل قرن 11 هجری قمری و در سال 1008 قمری احداث شد. پل الله وردی خان، نام دیگر این اثر ایران کهن است که روی رودخانه زاینده رود قرار گرفته است. در دوران حکومت صفویان، در این بنای زیبا مرسم جشن آب پاشان و خاج شویان ارامنه ساکن اصفهان برگزار می شد. این پل یکی از شاه کارهای معماری و پل سازی ایران محسوب می گردد و از زیبایی و عظمت منحصربه فردی برخودار است.

مسجد جامع اصفهان

مسجد جامع یا جمعه اصفهان، از قدیمی ترین مجموعه معماری مذهبی در ایران است که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری بازمی گردد و می توان آن را نمونه ای فوق العاده از تحول در معماری مساجد طی 12 قرن دانست. سیمای فعلی مسجد عمدتاً مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است؛ اما تعمیرات و الحاقات آن به دوران های بعد به خصوص عصر صفویان مربوط می گردد. گرچه در کاوش های باستان شناسی آثاری متعلق به دوران آل بویه و قرن سوم هجری باز می گردد. در همین کاوش ها آثار قبل از اسلام نیز کشف شده است.

در ضمنً این مسجد را به عنوان اولین سازه اسلامی می دانند که چهار ایوان کاخ های ساسانی را وارد معماری اسلامی کرده است، در واقع از الگوی مسجد عربی فاصله گرفت و با ساخت چهار ایوان در ضلع های شمالی، جنوبی، شرقی و غربی، سبکی نو پدیدآورد که به مسجد ایرانی معروف شد. طاق های چشمه ای، ایوان های چهارگانه، سردرها، جرزهای آجری و تزیینات متفاوتی که متناسب با معماری هر دوره از تاریخ ایران و در سبک های خراسانی و رازی در این مسجد کار شده است، باعث شد اثری خلق گردد که الگویی برای دیگر مساجد ایران باشد.

چهل ستون

کاخ چهل ستون از نمونه های باغ سلطنتی به جای مانده از دوره صفوی در شهر اصفهان است و در واقع بخش کوچکی از باغ وسیع دنیا نما محسوب می گردد که شاه عباس اول با احداث کوشکی در میان آن، هسته نخستین کاخ چهل ستون را ایجاد کرد. کاخ چهل ستون که بالغ بر 67,000 متر مربع مساحت دارد، در سلطنت شاه عباس دوم، تکمیل شد و در ساختمان موجود مرکزی، تغییرات کلی داده شده و تالار آینه، تالار 20 ستون، دو اتاق بزرگ شمالی و جنوبی تالار آینه، ایوان های طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با تمام تزیینات نقاشی و آئینه کاری و کاشی کاری دیوارها و سقف ها اضافه شده است.

تالار مرکزی کاخ که اختصاص به مهمانان خارجی و شخصیت های کشورهای دیگر داشت، حاوی نقاشی هایی است که وقایع تاریخی دوران های مختلف را بیان می دارند. این سالن باشکوه که بر گنبدی منقوش استوار است با لچکی های رنگارنگ و طرح های طلایی و شفاف از شاهکارهای هنری آن عصر محسوب می شوند. عمارت چهل ستون روبه روی حوضی بزرگ قرار گرفته است و فضای سبز دورتادور آن را احاطه کرده اند. متأسفانه بسکمک از کاشی کاری های آن برداشته شدند و اکنون در موزه های مختلف کشورهای غربی نگه داری می شوند، هرچند خود این عمارت پابرجا است و در شرایط نسبتاً خوبی قرار گرفته است.

تخت جمشید

یکی از جاذبه های شناخته شده تری که ایرانی ها به آن می بالند، تخت جمشید یا پرسپولیس است که مرکز باشکوه و تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده است. در سال 518 پیش از میلاد بنای تخت جمشید به عنوان مرکز نو هخامنشیان در پارسه آغاز شد. بنیانگذار تخت جمشید داریوش بزرگ بود، البته پس از او پسرش خشایارشاه و نوه اش اردشیر یکم در توسعه این مجموعه دست داشتند. تخت جمشید در شمال شهرستان مرودشت، شمال استان فارس (شمال شرقی شیراز) جای دارد.

صدها سال پس از حمله اسکندر و اعراب و در زمانی که یاد و خاطره پادشاهان هخامنشی فراموش شده بود، مردمی که از نزدیکی خرابه های پارسه عبور می کردند، تصاویر حکاکی شده تخت شاهی را دیدند و از آنجا که نمی توانستند خط میخی کتیبه ها را بخوانند، می پنداشتند که این همان اورنگ جمشید است که فردوسی در شاهنامه خود از آن یاد کرده است. به همین خاطر نام این مکان را تخت جمشید نهادند. بعدها که باستان شناسان توانستند خط میخی کتیبه را ترجمه کنند، متوجه شدند که نام اصلی آن پارسه بوده است.

شما می توانید جاهای دیدنی شیراز را در آقای ابوالفضلی مشاهده کنید و برای سفرتان به سایر نقاط آن برنامه ریزی کنید. همچنین برای سفر با تورهای گردشگری، پیشنهاد می کنیم از آقای ابوالفضلی کمک بگیرید و تورهای شیراز مقرون به صرفه از آژانس های معتبر را از فروشنده های معتبر همکار آقای ابوالفضلی خریداری کنید.

مقبره سعدی و حافظ

شعر فارسی نیز یکی دیگر از افتخارات ایرانی ها به شمار میرود و دو شاعر محبوب و مورد احترام مردم ایران را می توان سعدی و حافظ دانست. ایرانی ها از سراسر کشور خود را به شیراز می رسانند تا به این دو شاعر بزرگ ادای احترام کنند و برای آن ها فاتحه ای بخوانند. مساحت حافظیه 2 هکتار است و 2 صحن شمالی و جنوبی دارد که این صحن ها از طریق تالاری از یک دیگر جدا شده اند. تالار حافظیه که از آثار دوره زندیان است، 56 متر طول و 8 متر عرض دارد و از 20 ستون سنگی، هرکدام به ارتفاع 5 متر تشکیل شده است.

آرامگاه سعدی یا سعدیه در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا در دامنه کوه در شمال شرق شیراز قرار گرفته است. در اطراف مقبره، قبور زیادی از بزرگان نظیر شوریده شیرازی وجود دارد که بنا به وصیت خود، در آنجا مدفون شده اند.

یزد

شهر یزد در 270 کیلومتری جنوب شرق اصفهان واقع شده و در گذشته مرکز مهمی برای مذهب زرتشتی بوده است. شهر یزد به دلیل معماری تاریخی ارزشمند و بافت سنتی دست نخورده اش در 18 تیرماه سال 1396 در فهرست میراث دنیای یونسکو به ثبت رسید. جالب است بدانید که قدمت این شهر به دوران ساسانیان باز می گردد و بزرگ ترین شبکه قنات دنیا در شهر یزد وجود دارد. بارزترین ویژگی شهر، معماری خاص آن است. قنات ها، بادگیرها، مناره ها و گنبدها از مشخص ترین جنبه های ظاهری معماری شهر به شمار می رود. از بادگیرها برای گرفتن جریان باد و خنک کردن فضای ساختمان ها استفاده می گردد.

برای رفتن به این شهر زیبا و بازدید از طبیعت بی نظیرش می توانید بهترین و مقرون به صرفه ترین تورهای یزد را در آقای ابوالفضلی جستجو کرده و تهیه کنید، چراکه جستجوی آسان و تنوع قیمت ها از ده ها فروشنده معتبر، به شما این امکان را می دهد تا مقرون به صرفه ترین تور به مقصد مورنظرتان را پیدا کنید.

کاشان

کاشان مهد تمدن و فرهنگ سنتی ایران و مشهور به دارالمؤمنین است. این شهر دارای بیش از 7٬500 سال قدمت شهرنشینی و یکی از زیباترین شهرهای ایران است. در واقع باستان شناسان بر این باورند که شهر کاشان زمانی یک تمدن پیش از تاریخ بوده و به مردم ایلامی (1100 تا 770 سال قبل از میلاد) مربوط می شده است.

عده ای از مورخان نیز کاشان را با اصالت ترین و اولین شهر ایران و دنیا می دانند. گفته می گردد سه مرد وارسته ای که برای دیدن مسیح تازه متولد شده به بیت لحم آمده بودند، از اهالی کاشان بوده اند. از جاهای دیدنی کاشان می توان به مسجد و مدرسه آقا بزرگ و خانه طباطبایی ها اشاره کرد. آداب و رسوم گلاب گیری کاشان و قالی شویان از مراسم سنتی این شهر است که سالانه بازدیدنمایندگان زیادی را به خود اختصاص می دهد.

حرم امام رضا

شهر مشهد دومین شهر پرجمعیت ایران است که به واسطه وجود حرم امام رضا (ع)، هشتمین امام شیعیان، یکی از شهرهای مذهبی ایران به شمار میرود. حرم امام رضا یا حرم رضوی مجموعه ای با کانون آرامگاه حضرت علی بن موسی الرضا (ع) است که دیگر مسجدها، آرامگاه ها، رواق ها، صحن ها، کتابخانه و موزه ها را در بر می گیرد. مسجد بالاسر و مسجد جامع گوهرشاد از مهم ترین بناهای پیوسته به آن هستند.

دیرینگی کهن ترین بخش های این حرم به دهه 610 ه .ق می رسد. از دوره تیموریان هم زمان با نوسازی بسکمک از بناهای کهن خراسان در طوس، هرات و نیشابور، به این مکان نیز توجه ویژه ای شد. بسکمک از ساختمان های این حرم از دوره صفویان به ویژه روزگار شاه طهماسب صفوی به جا مانده است. وسعت حرم در طول این بازسازی ها از 12 هزار مترمربع در گذشته به مساحت کنونی آن در حدود یک میلیون متر مربع رسیده که آن را تبدیل به یکی از بزرگ ترین اماکن مذهبی دنیا کرده است. علاوه بر این حرم امام رضا (ع) مکانی مقدس برای جمعیت بیشتریت مسلمان ایران محسوب می گردد که واقعاً به آن افتخار می کنند.

در ضمنً می توانید بهترین جاهای دیدنی مشهد را در آقای ابوالفضلی ببینید، در مورد دیدنی های آن اطلاعات مختلفی به دست بیاورید و برای سفرتان برنامه ریزی کنید.

پیشنهاد می کنیم برای پیدا کردن تورهای لحظه آخری مشهد با هزینه کمتر، از آقای ابوالفضلی کمک بگیرید و فهرست تورهای فروشنده های مختلف را بررسی کنید.

آرامگاه شاه چراغ

شاه چراغ، نام مسجد و آرامگاهی در شیراز است که احمد بن موسی کاظم، پسر ارشد امام موسی کاظم (ع) و همچنین محمد بن موسی، از برادران امام رضا (ع)، در آن به خاک سپرده شده اند. او در راه پیوستن به برادر خود به سوی خراسان سفر کرد ولی در راه از طریق افراد مأمون خلیفه عباسی در شهر شیراز کشته شد. این بنا در دوره اتابکان فارس در سده ششم هجری قمری ساخته شده و گنبد و بارگاه آن دارای کاشی کاری های زیبایی است؛ هرچند شکل فعلی آن به دوره قاجار مربوط می گردد و سبک سازه آن به امامزاده علی بن حمزه شباهت دارد. آرامگاه شاه چراغ یکی از زیباترین مساجد ایران به شمار می رود و به خصوص آینه کاری های فضای داخلی آن مشهور است و انواع خط های زیبای فارسی و عربی، تزیین کننده نمای اطراف آینه ها و کاشی ها هستند.

بازار

بازار در ایران فراتر از محلی برای تجارت به شمار میرود. بازارها نه تنها دربردارنده زندگی فرهنگی و اجتماعی هستند، بلکه ازلحاظ فیزیکی به شکل گیری شهرها کمک کرده اند و اغلب از آن ها به عنوان قلب تپنده شهر یاد می گردد.

برج میلاد

برج میلاد نام برج مخابراتی چندمنظوره ای است که در شمال غربی تهران، مرکز ایران قرار گرفته است. این برج با ارتفاع 435 متر، بلندترین برج ایران و ششمین برج بلند مخابراتی دنیا است. برج میلاد به دلیل بلندی بسیار و شکل ظاهری متفاوتش، تقریباً از همه جای تهران نمایان است و ازاین رو، یکی از نمادهای مرکز ایران به شمار می آید. برج میلاد از 5 قسمت اصلی شامل، شالوده، ساختمان پای برج (لابی)، بدنه اصلی برج، سازه رأس و دکل تشکیل شده که ساختمان رأس آن، یکی از بزرگ ترین ساختمان های رأس در برج های مخابراتی دنیا است.

بیشتر گردشگران داخلی و خارجی که قصد بازدید از جاهای دیدنی تهران را دارند، از این برج زیبا بازدید می کنند. شما نیز می توانید به سادگی در آقای ابوالفضلی جستجو کرده و از میان ده ها آژانس مسافرتی که به معرفی تورهای متنوعی از مقاصد داخلی و خارجی پرداخته است با بررسی قیمت های آن ها تور تهرانگردی موردعلاقه خود را انتخاب کنید.

رشته کوه البرز

رشته کوه البرز از مرز آذربایجان تا سراسر ساحل جنوبی دریای خزر کشیده شده و به منطقه خراسان امتداد می یابد. بلندترین کوه البرز، کوه دماوند (5610 متر) است که در استان مازندران شهر رینه قرار گرفته است. دامنه ها و دره های البرز از تفرجگاه های مهم مردم استان های تهران، زنجان، کرج، قزوین و سمنان هستند. از مهم ترین رودهای دامنه شمالی البرز می توان به سفیدرود و دامنه های جنوبی کرج و جاجرود اشاره کرد. قله های بسکمک برای کوهنوردی در این رشته کوه وجود دارند که از آن میان می توان دماوند، علم کوه، خلنو، آزادکوه، شاه البرز، سیالان، وروشت، دوبرار، توچال و پهنه حصار را نام برد.

منبع: کجارو / theculturetrip.com / fa.wikipedia.org / fa.wikipedia.org

به "13 مکان شگفت انگیزی که مایه افتخار ایرانی ها است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "13 مکان شگفت انگیزی که مایه افتخار ایرانی ها است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید