طرز تهیه 7 کیک و دسر لذیذ با زردآلو
به گزارش آقای ابوالفضلی، زردآلو یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین میوه های تابستانی است. این میوه مجذوب کننده را هم می توانید تازه نوش جان کنید و هم با آن، خوراکی های خوشمزه ای تهیه کنید؛ از انواع کیک و نوشیدنی گرفته تا دسرهای رنگارنگ و مجذوب کننده که سفره های شما را رنگین تر می نماید. با خبرنگاران مگ همراه باشید.
چرا باید زردآلو بخوریم؟
زردآلو علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است، خواص فراوانی برای سلامت جسم دارد. در ادامه چند مورد از خواص این میوه تابستانی را نام می بریم.
سرشار از مواد مغذی و کم کالری
زردآلو بسیاری از مواد مغذی و ویتامین هایی را که احتیاج دارید تأمین می نماید. این میوه حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم است. 2 زردآلوی تازه که وزن آن ها تقریبا 70 گرم می گردد، 34 کالری دارد. این میوه منبع غنی بتاکاروتن، لوتئین و زیاکسانتین دارد که همه آن ها آنتی اکسیدان هایی هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نمایند. بهتر است که زردآلو را با پوست بخورید چون پوست این میوه سرشار از فیبر و مواد مغذی است.
مفید برای سلامت چشم
زردآلو حاوی مواد مغذی و ویتامین هایی است که برای سلامت چشم مفیدند؛ از جمله ویتامین A و E. ویتامین A نقش مهمی در پیشگیری از شب کوری دارد و ویتامین E که یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است، از چشم ها در برابر آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می نماید. علاوه بر این، بتاکاروتن که عامل ایجاد رنگ زرد در این میوه است، ماده پیش ساز ویتامین A است یعنی بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل می نماید.
مفید برای سلامت پوست
مهم ترین علت ایجاد چین و چروک و آسیب های پوستی، عوامل محیطی مثل تابش آفتاب، آلودگی و دود سیگار است. علاوه بر این، تحقیقات متعددی رابطه بین اشعه فرابنفش خورشید و احتمال ابتلا به نوع کشنده سرطان پوست را ثابت نموده است. برای پیشگیری از این آسیب ها باید رژیم غذایی سالم و سرشار از آنتی اکسیدان داشته باشید و زردآلو برترین منبع آنتی اکسیدان است.
علاوه بر این، ویتامین C و E موجود در زردآلو، برای سلامت پوست مفید است و می توانید به فراوری کلاژن در پوست یاری کند. بتاکاروتن هم از پوست در برابر آفتاب سوختگی محافظت می نماید.
مفید برای سلامت دستگاه گوارش
زردآلو سرشار از فیبر است. یک فنجان یا 165 گرم از زردآلو حاوی 3/3 گرم فیبر است که بین 9 تا 13 درصد از احتیاج روزانه بدن به فیبر را تأمین می نماید. زردآلو هم فیبر نامحلول و هم فیبر قابل حل دارد. فیبر علاوه بر سلامت دستگاه گوارش، سطح قند خون و کلسترول بدن را هم تنظیم می نماید.
دارای پتاسیم بالا
زردآلو سرشار از پتاسیم است؛ ماده ای معدنی که به نام الکترولیت هم عمل می نماید و در بدن شما وظیفه ارسال سیگنال های عصبی و تنظیم انقباضات عضلانی و تعادل مایعات را دارد. دو زردآلو (70 گرم) 181 میلی گرم از این ماده معدنی را تأمین می نماید که 4 درصد از احتیاج روانه است.
7 خوراکی خوشمزه که می توانید با زردآلو تهیه کنید
1. مربای زردآلو
مواد لازم
- زردآلو نصف شده و بدون هسته: 1 کیلوگرم
- آب لیموی تازه: 1 عدد
- آب: 250 میلی لیتر
- شکر قنادی: 1 کیلوگرم
- کره: به میزان لازم
طرز تهیه
1.
زردآلو، آب و آب لیمو را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی به جوش آید. گاهی آن را هم بزنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید که 15 دقیقه بجوشد یا تا زمانی که میوه ها نرم شوند.
2.
ظرف را از روی شعله بردارید. شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد. ظرف را دوباره روی حرارت قرار دهید و میزان کمی کره به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حل گردد.
3.
اجازه دهید تا مربا کاملاً جوش بیاید و 15 دقیقه روی حرارت بالا بجوشانید. سپس میزانی از آن را امتحان کنید و غلظت آن را آنالیز کنید. اگر هنوز غلیظ نشده 5 دقیقه دیگر هم آن را بجوشانید و دوباره امتحان کنید. سپس آن را در ظرف های دردار گرم بریزید و فورا در آن را ببندید.
2. دسر یخی زردآلو
مواد لازم
- پوره زردآلو: 1/18 کیلوگرم
- شکر: 120 گرم
- آب: 50 میلی لیتر
- نعناع: چند برگ تازه برای تزیین
طرز تهیه
1.
شکر و آب را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا بجوشد و شکر کاملاً حل گردد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک گردد.
2.
بعد از سرد شدن شربت، پوره زردآلو را در آن بریزید و خوب هم بزنید. آن را در بستنی ساز ریخته و بعد در ظرف های دردار در فریزر نگهداری کنید. برای سرو کردن، میزانی از آن را در ظرف بریزید و با برگ نعناع تزیین کنید.
3. تارت زردآلو و بادام
مواد لازم
- خمیر تارت
- کره: 100 گرم
- شکر قنادی: 100 گرم
- تخم مرغ: 1 عدد هم زده
- شکر وانیلی: 1 قاشق غذاخوری
- زردآلو: 500 گرم بدون هسته و خرد شده
- پودر بادام: 125 گرم
طرز تهیه
1.
فر را با درجه حرارت 200 درجه گرم کنید.
2.
ظرف تارت را با کره چرب کنید و روی آن آرد بپاشید. خمیر تارت را روی آن پهن کنید.
3.
میزانی کره را روی حرارت ملایم در یک ظرف آب کنید. آن را در کاسه ای بریزید. شکر، تخم مرغ و شکر وانیلی را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
4.
پودر بادام را روی خمیر تارت بپاشید. زردآلوها را روی آن بریزید و بعد ترکیب تهیه شده با تخم مرغ و کره را روی آن بریزید.
5.
تارت را به مدت 30 دقیقه در فر بپزید.
4. کیک زردآلو، گیلاس و نارگیل
مواد لازم
- زردآلوی خشک و خرد شده: 125 گرم
- شیر گرم: 125 میلی لیتر
- کره: 125 گرم
- شکر قنادی: 200 گرم
- عصاره وانیل: 1 قاشق چایخوری
- تخم مرغ: 2 عدد
- گیلاس خرد شده: 10 تا 20 عدد
- آرد: 125 گرم
- پودر نارگیل: 30 گرم
مواد لازم برای تهیه سس روی کیک
- شکر قنادی یا پودر قند: 2 فنجان
- شیر: 1/5 قاشق غذاخوری
- کره نرم شده: یک قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل: 1 قاشق چایخوری
- پودر نارگیل: میزانی برای تزیین
طرز تهیه
1.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد از قبل گرم کنید. ظرف مخصوص کیک را ابتدا چرب و بعد آردپاشی کنید.
2.
زردآلو را در شیر بخیسانید و بعد بقیه مواد را آماده کنید.
3.
شکر و کره را با هم هم بزنید و کم کم وانیل و تخم مرغ را اضافه کنید و این ترکیب را به خوبی هم بزنید.
4.
گیلاس ها را داخل آرد بریزید و زردآلو و شیر را به آن اضافه کنید این مواد را با هم مخلوط کنید. کم کم میزانی پودر نارگیل اضافه کنید. بعد از هم زدن مواد آن را داخل ظرف مخصوص کیک بریزید. ظرف را به مدت 30 تا 35 دقیقه داخل فر قرار دهید تا کیک به خوبی بپزد. می توانید با یک خلال دندان چوبی کیک را امتحان کنید. آن را وارد کیک کنید و اگر مواد کیک به آن نچسبیده بود یعنی به خوبی پخته است.
5.
کیک را از داخل فر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا خنک گردد. تا زمانی که کیک خنک می گردد سس روی آن را آماده کنید.
6.
برای تهیه کردن سس همه مواد آن را هم بزنید تا جایی که یک مایع یک دست و نرم به دست بیاید. بعد از اینکه کیک کاملاً خنک شد این سس را روی کیک بریزید و روی آن کمی پودر نارگیل بپاشید.
5. کیک زردآلو و بادام
مواد لازم
- زردآلو: 230 گرم
- کره: 200 گرم
- شکر قنادی: 200 گرم
- تخم مرغ عظیم: سه عدد
- پودر بادام: 75 گرم
- عصاره وانیل: 1 قاشق چای خوری
- آرد: 200 گرم
- پرک بادام: یک مشت برای تزیین
طرز تهیه
1.
فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کنید. ظرف کیک را چرب و آردپاشی کنید.
2.
زردآلو را خرد کنید و کنار بگذارید.
3.
در یک کاسه عظیم کره و شکر را با هم هم بزنید تا سبک و خامه ای گردد. تخم مرغ را جداگانه هم بزنید و به مخلوط اضافه کنید. پودر بادام و عصاره وانیل را کم کم به مواد اضافه کنید.
4.
آرد را داخل مواد الک کنید. زردآلو را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
5.
مواد را با یک قاشق داخل ظرف کیک بریزید و روی آن را صاف کنید. اگر تکه ای از زردآلو روی سطح کیک به جای مانده آن را به داخل کیک فشار دهید. میزانی پرک بادام روی مواد بریزید.
6.
ظرف کیک را در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده قرار دهید و کیک را برای مدت یک ساعت و 20 دقیقه بپزید. می توانید با یک خلال دندان یا سیخ چوبی امتحان کنید. اگر سیخ چوبی تمیز بود یعنی که کاملاً پخته است. اگر کیک پخته بود 5 تا 10 دقیقه دیگر به آن موقع بدهید.
7.
بعد از پختن کامل کیک، آن را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک گردد. می توانید کیک را روی یک توری مخصوص خنک کردن کیک بگذارید.
6. ناموتی توت فرنگی و زردآلو
مواد لازم
- آب نارگیل یا آب سرد: یک فنجان
- توت فرنگی خرد شده: 1 فنجان (می توانید با یک فنجان بلوبری جایگزین کنید)
- زردآلوی خردشده و هسته گرفته: 2 فنجان
- آناناس یخ زده: 1 فنجان
طرز تهیه
تمام مواد را داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که به خوبی ترکیب شوند آن ها را با هم مخلوط کنید. می توانید برای اینکه ناموتی مفیدتری داشته باشید بعد از درست کردن ناموتی، میزانی دانه چیا روی آن بریزید و قبل از سرو کردن آن را هم بزنید.
7. چیزکیک زردآلو و شکلات سفید
مواد لازم
- بیسکویت ساده: 200 گرم
- کره آب شده: 50 گرم
- زردآلوی رسیده: 7 عدد
- ورق ژلاتین: 2 عدد
- شکلات سفید: 300 گرم به اضافه میزانی دیگر برای تزیین
- خامه قنادی: 300 میلی لیتر
- پنیر ماسکارپونه: 250 گرم
- شکر قنادی: 85 گرم
- پودر قند: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1.
بیسکویت ها را در غذاساز بریزید تا خرد شوند. یک ظرف با قطر 20 سانتیمتر بر دارید آن را با میزانی کره چرب کنید. بقیه کره را داخل بیسکویت خرد شده بریزید. بیسکویت ها را در ظرف به خوبی پهن کنید. تا زمانی که فیلینگ چیزکیک را آماده می کنید، بیسکویت را داخل یخچال بگذارید.
2.
سه عدد از زردآلوها را خرد کنید. ژلاتین را در ظرفی بریزید، روی آن را با آب سرد بپوشانید، سپس بگذارید 10 دقیقه نرم گردد. شکلات را خرد نموده و در یک کاسه با 100 میلی لیتر خامه قرار دهید. روی یک ظرف آب در حال جوشیدن قرار دهید، سپس اجازه دهید تا شکلات کاملا ذوب گردد و گاهی آن هم بزنید. آب ژلاتین را بگیرید و سپس در مخلوط شکلات بریزید.
3.
حرارت را خاموش کنید و هم بزنید تا ژلاتین و شکلات کاملا حل گردد. پنیر نرم و شکر را با هم، به خوبی هم بزنید. خامه به جامانده را هم بزنید تا سفت گردد و سپس داخل پنیر بریزید. شکلات و بعد از آن زردآلوی خرد شده را اضافه کنید. مواد را درون قالب آماده شده و روی بیسکوییت ها بریزید و حداقل 4 ساعت یا یک شب در یخچال نگهداری کنید.
4.
سینی فر را با فویل بپوشانید. زردآلوهای به جامانده را به چهار قسمت برش دهید، سپس روی فویل بگذارید. پودر قند را روی آن بپاشید و برای چند دقیقه آن را گریل کنید تا کمی قهوه ای گردد. بعد از اینکه خنک شد، روی چیزکیک بگذارید. میزانی شکلات سفید را با چاقو بتراشید و روی چیزکیک ها بریزید.
شما با زردآلو چه دسرها، شیرینی ها و غذاهایی می پزید؟ تجربه های خود را با سایر کاربران آقای ابوالفضلی مگ به اشتراک بگذارید.
منابع: Onegreenplanet, Healthline
منبع: دیجیکالا مگ