جنگل ابر شاهرود ، نگینی سرسبز با هوایی آسمانی

به گزارش آقای ابوالفضلی، ابر، کلمه ایست که با شنیدنش فکر و دل آدمی به آسمان معطوف می شود. اما این بار قصد داریم به معرفی جنگلی بپردازیم که نام خود را از آسمان ها وام گرفته است. جنگلی که اگر چه آبی آسمان را به نام خود زده است اما همانند زمردی در نزدیکی شهر شاهرود می درخشد. این جنگل، جنگل ابر نام دارد. منطقه ها جنگلی یکی از پرطرفدارترین نقاط برای گذراندن اوقات فراغت است که عاشقان طبیعت را مجذوب خود ساخته است و جنگل ابر شاهرود نیز از این قاعده به دور نمی باشد. جنگلی که گویی ابرها آزادانه به پرواز در دل شاخ و برگ گیاهان مشغولند و در رفت آمد می باشند. این جنگل که یکی از زیباترین و قدیمی ترین بخش های جنگل هیرکانی به شمار میرود و قدمت آن به دوره سوم زمین شناسی باز می شود. شاید اولین سوالی که درباره این جنگل سرسبز پیش بیاید نامی است که بر روی این جنگل نهاده شده است. این جنگل به علت واقع شدن در میان دو ناحیه کم فشار (دشت گرگان) و پرفشار (کوه های کشیده شده منطقه ابر) در زمان انرژی گرفتن زمین، به گونه ای تغییر ظاهر می دهد که گویی جنگل در میان آسمان ها قرار گرفته است. ابرها در پایین ترین سطح ممکن نسبت به زمین قرار می گیرند و فضایی چشم نواز پدید می آورند. به همین علت است که این ویژگی منحصر به فردِ جنگل به نام آن بدل گشته است. پس در ادامه با ما در مجله گردشگری خبرنگاران همراه باشید برای آشنایی بیشتر با جنگل ابر در شاهرود...

جنگل ابر شاهرود ، نگینی سرسبز با هوایی آسمانی

ویژگی های شاخص جنگل ابر در شاهرود

این جنگل شگفت انگیز و چشم نواز در 20 بهمن ماه سال 1389 به عنوان صد و چهاردهمین اثر طبیعی ایران در فهرست میراث طبیعی کشورمان قرار گرفته است. عواملی که جنگل ابر شاهرود را از سایر منطقه ها سرسبز و جنگلی ما جدا می سازد و این امکان را به متخصصان می دهد تا این منطقه را در فهرست میراث طبیعی کشور جای دهند را می توان در سه دسته طبقه بندی کرد که عبارتند از:

1- جغرافیایی خاص و بی نظیر منطقه که منجر به تشکیل دریایی از ابرها در دل این جنگل می شود و به نحوی آسمان را میهمان زمین می نماید.

2- وجود گیاهان نایاب و کم نظیر و رشد گیاهان سوزنی و پهن برگ در کنار یک دیگر و هم چنین رشد گیاهان دارویی با خواص معجزه آسا

3- واقع شدن در مرز دو اکوسیستم متفاوت بیابانی و جنگی و هم چنین تبدیل شدن منطقه به اکوسیستمی برای زندگی گونه های خاص جانوری

این جنگل با مساحتی بالغ بر 35 هزار هکتار در 45 کیلومتری شمال شهر شاهرود در استان سمنان در میان روستایی به نام ابر واقع گشته است. شاخص هایی چون چشمه سارهای فراوان و پوشش گیاهی متنوع منجر شده است که جنگل ابر شاهرود بیش از پیش خاص تر شود. 85 گونه گیاهی در این منطقه یافت شده است که راش، بلوط، توسکا، بارانک، نمدار، گونه های کلاه میر حسن، اسپرس، سرخدار، گیلاس وحشی، ممرز، شیردار، چوبک، دو روباهی، شبدر، آویشن، آزاد داغداغان، بلوط و نارون از جمله گیاهان خاص این منطقه به حساب می آیند. در فهرست یاد شده گونه ای بسیار خاص به نام اورس نیز به چشم می خورد. گیاهی که به شدت کمیاب و نادر است و با ریشه های بلند خود در جنگل ابر خود نمایی می نمایند. وجود چنین گیاهانی در منطقه باعث شده است که همه ساله عده کثیری از گیاهان شناسان را به دامان جنگل سفر نمایند و به کاوش بپردازند. به علاوه که در تپه های دور تا دور جنگل نیز می توان میوه هایی نظیر زالزالک، توت فرنگی و تمشک را چید و از مزه دلچسب آن لذت برد.

در کنار این پوشش گیاهی غنی و خاص جانورانی و پرندگان متعددی نیز زندگی می نمایند که می توان به شغال، خوک وحشی، روباه، کرکس، شاهین، فاخته، پلنگ، خرس قهوه ای، مار، قرقاول، بلدرچین، عقاب جنگلی، گرگ، کل وبز، خرگوش و شوکا به عنوان نمونه ای از اکوسیستم جانوری منطقه اشاره نمود.

آدرس جنگل ابر شاهرود

برای رسیدن به منطقه جنگل ابر، در مسیر جاده شاهرود به شهر آزادشهر استان گلستان، روستای ابر واقع شده است که در ادامه، این منطقه به جنگل سرسبز ابر منتهی می شود. این مسیر که حدود سی کیلومتری ابتدایی آن آسفالت و چهل کیلومتر جاده خاکی دارد، همه ساله میزبان تورهای گردشگری متعدد و پرشماری می باشد که علاقمندان به طبیعت را به این منطقه چشم نواز دعوت می نماید. بافت این منطقه به نحوی است که اگر گروهی برای بار اول به این منطقه رهسپار شوند احتیاج به یک راهنمای کاربلد دارند تا مسیر را به درستی نشان دهد.

بازدید از این منطقه سر سبز و چشم نواز را از دست ندهید. منطقه با نامی برگرفته از آسمان و درخشندگی زمرد

منبع: همگردی

به "جنگل ابر شاهرود ، نگینی سرسبز با هوایی آسمانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جنگل ابر شاهرود ، نگینی سرسبز با هوایی آسمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید