جراحی کاهش وزن خطر ابتلا به این بیماری را در زنان کاهش می دهد
به گزارش آقای ابوالفضلی، مدت هاست مشخص شده که چاقی با افزایش خطر سرطان مرتبط است، اما آیا کاهش وزن پس از جراحی چاقی می تواند به کاهش احتمال ابتلا به این بیماری کمک کند.
به گزارش مدیسن نت، یک مطالعه شامل 40 سال پیگیری اکنون تأیید می کند که حداقل برای زنان، جراحی کاهش وزن به کاهش خطرات طولانی مدت سرطان کمک می کند.
تد آدامز، محقق ارشد از دانشگاه یوتا، گفت: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد جراحی چاقی، که منجر به کاهش وزن قابل توجه و کاهش وزن مداوم می شود، خطر ابتلاء به سرطان را کاهش می دهد.
دلایلی که چرا جراحی چاقی ممکن است خطر سرطان را کاهش دهد در مطالعه بررسی نشده است، اما آدامز فرضیه هایی دارد.
وی می گوید: یک مکانیسم هورمونی احتمالی وجود دارد. حداقل سرطان هایی که برای بیماران جراحی چاقی به طور قابل توجهی در مقایسه با بیماران غیر جراحی کمتر بود، بیشتر سرطان های مرتبط با زنان بودند یعنی سرطان رحم، تخمدان و سینه. اگرچه ما مکانیسم را بررسی نکردیم، اما مطمئناً بخشی از این دلیل است.
از طرفی، نظریه دیگر این است که استروژن ممکن است یک محرک باشد. در حالی که منبع اصلی استروژن تخمدان ها است، در افرادی که چاق هستند استروژن اضافی به دلیل بافت چربی وجود دارد. بنابراین، خلاص شدن از شر بافت چربی اساساً می تواند تبدیل هورمونی استروژن را کاهش دهد.
هنگامی که افراد وزن کم می کنند، انسولین، هم کاهش می یابد.
این مطالعه کاهش سرطان روده بزرگ را هم نشان داد. آدامز گفت: در حالی که این مورد هورمون محور نیست، اما کاهش ابتلاء به این سرطان ممکن است با کاهش چربی بدن مرتبط باشد.
محققان بیش از 22000 بیمار جراحی چاقی را با بیماران چاق که جراحی چاقی انجام نداده بودند مقایسه کردند.
گروهی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند 25 درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان بودند. زنان جراحی شده 41 درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان های مرتبط با چاقی بودند.
بیماران مرد جراحی چاقی خطر کمتر ابتلاء به سرطان را نشان ندادند.
سرطان هایی که محققان کاهش قابل توجهی در خطر ابتلاء به آن ها مشاهده کردند، سرطان رحم، تخمدان و روده بزرگ و همچنین سرطان سینه قبل و بعد از یائسگی بودند.
منبع: مهر
منبع: فرارو