فراوری فیلتر های سرسرنگی با استفاده از نانوالیاف در کشور خبرنگاران

به گزارش آقای ابوالفضلی، فیلتر های سرسرنگی با استفاده از نانوالیاف در کشور فراوری شد که در موارد متعددی مثل آزمایش های کشت سلولی، بررسی محصولات دارویی یا رنگ و نوشیدنی ها کاربرد دارد.

فراوری فیلتر های سرسرنگی با استفاده از نانوالیاف در کشور خبرنگاران

به گزارش گروه فناوری آقای ابوالفضلی، فیلتر سرسرنگی در تنوع بالایی از حدود 30 سال پیش توسط شرکت های بزرگی نظیر سارتریوس فراوری و به بازار بین المللی عرضه شده است. از جمله کاربرد های این فیلتر ها می توان به مواردی نظیر استفاده در آزمایش های کشت سلولی، استفاده در دستگاه های HPLC و UHPLC، آنالیز محصولات دارویی، آنالیز گراویمتری، آنالیز رنگ و آنالیز های نوشیدنی اشاره نمود.

فیلتر های سرسرنگی می توانند جهت حذف ذرات از نمونه، پیش از آنالیز HPLC و یا آنالیز های دیگر که توسط دستگاه های گران قیمت انجام می شوند، مورد استفاده قرار گیرند. فیلتر سرسرنگی از دو جزء اصلی غشا و نگه دارنده غشا (ماژول) تشکیل شده است. غشای به کار رفته در فیلتر های سرسرنگی مرسوم در بازار معمولاً از نوع فیلمی هستند، اما با گسترش فناوری نانو که امروزه تقریباً در همه حوزه ها وارد شده، شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان از این فناوری در فراوری فیلتر سرسرنگی بهره برده است. سابقه فراوری این فیلتر ها با استفاده از نانوالیاف توسط شرکت های خارجی به حدود 4-5 سال گذشته بازمی گردد.

تجهیز فیلتر های سرسرنگی به نانوالیاف

این محصول برای اولین بار در ایران توسط شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان فراوری و به بازار مصرف عرضه شده است. این در حالی است که این محصول حتی بدون استفاده از فناوری نانو قبلاً در کشور فراوری نشده است. در نمونه نانویی این محصول، غشای به کار رفته از جنس نانوالیاف پلیمری (پلی یورتان و پلی اکریلونیتریل) است که به وسیله فرایند الکتروریسی به صورت آب گریز یا آب دوست فراوری می گردد. با به کارگیری نانوالیاف در فراوری این فیلتر ضمن بهبود عملکرد آن، از میزان پلیمر کمتری برای ساخت محصول استفاده می گردد. غشا های نانوالیاف به کار رفته در فیلتر سرسرنگی به دلیل داشتن تخلخل بالا و شبکه های متصل به یکدیگر، دارای خواص منحصربه فردی هستند.

محصول فراوریی شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان دارای مزیت هایی همچون شار عبوری بالاتر، فشار عملیاتی کمتر، راندمان بالاتر و حجم فیلتراسیون بیشتر نسبت به محصولات تجاری موجود است.

چنان که اشاره شد یکی از کاربرد های فیلتر سرسرنگی استفاده در دستگاه های HPLC است. به دلیل وجود حفرات بسیار نازک در دستگاه HPLC و فشار بالای داخل دستگاه، ذرات ریز به راحتی می توانند به دستگاه HPLC آسیب بزنند. کار با خطوط شیلنگ، استفاده زیاد از سرنگ و سوزن را به همراه دارد، بنابراین فیلتر های سرسرنگی هنگام کار با این خطوط نیز کاملاً مناسب هستند. به علاوه برای فیلتراسیون معمولی مخصوصاً زمانی که حجم نمونه پایین باشد، می توان از فیلتر های سرسرنگی استفاده کرد.

با شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان بیشتر آشنا شوید

شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان از سال 1397 کار خود را با ساخت دستگاه الکتروریسی و برنامه ریزی برای ساخت قالب فیلتر سرسرنگی آغاز نموده است و پس از ساخت دستگاه، آزمایش، آنالیز و برطرف مسائل خط فراوری، در ابتدای سال 1399 پیروز به فراوری اولین نمونه های فیلتر سرسرنگی شده است. این شرکت پس از اخذ تأییدیه های مختلف نیز اقدام به ارتقای کیفیت محصول خود نموده و وارد مرحله جدیدی از فراوری فیلتر سرسرنگی شده است. شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان در سال 1399 پیروز به کسب گواهینامه نانومقیاس برای محصول فیلتر سرسرنگی شده است.

تا به امروز در شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان، به واسطه فراوری فیلتر سرسرنگی، شش نفر نیروی متخصص جذب شده اند؛ دو نفر کارشناس فروش و بازاریابی و تبلیغات، یک نفر دکتری شیمی جهت تحقیق و توسعه، یک کارشناس شیمی به منظور نظارت بر عملکرد فراوری، یک کارشناس ارشد مدیریت صنعتی جهت مدیریت فراوری و یک نفر مهندس برق-مکانیک که مسئولیت ساخت و تجهیز دستگاه های فراوری را عهده دار است.

برآورد مسئولان این شرکت از میزان مصرف فیلتر سرسرنگی در کشور سالانه تقریباً 200 هزار عدد است و توان فراوریی خود را برای فراوری این محصول 100 تا 120 هزار در سال عنوان می نمایند. مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی، آزمایشگاهی و شرکت های فراورینماینده دارو اصلی ترین مصرف نمایندگان این محصول هستند.

مسئولان شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان مواردی مانند عدم ثبات در بازار مواد اولیه (به ویژه قیمت مواد اولیه)، عدم اعتماد مراکز فروش تجهیزات پزشکی و به طور کلی خریداران به محصولات ایرانی و حمایت نشدن از سوی نهاد های مربوطه را عمده ترین مسائل و مانع پیش روی فراوری و فروش محصولات خود می دانند.

به گفته مسئولان این شرکت یکی از دیگر مسائل فراوری در کشور ما نبود مرجع معین برای انجام تست های مختلف روی محصول و دریافت بازخورد دقیق است. به علاوه آن ها از وجود ضعف های شدید در برخی زمینه های فنی مانند قالب سازی که پایه و اساس فراوری فیلتر های سرسرنگی به حساب می آید، سخن می گویند.

همچنین این محصول با یاری فناور اصلی شرکت نانوغشا پلیمر ایرانیان، در اختیار جمعی از اساتید دانشگاه های مختلف قرار گرفته و ضمن معرفی کامل آن، بازخورد و نظرات آن ها جهت توسعه و ارتقای هر چه بهتر کیفیت محصول دریافت شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "فراوری فیلتر های سرسرنگی با استفاده از نانوالیاف در کشور خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری فیلتر های سرسرنگی با استفاده از نانوالیاف در کشور خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید